“Το 45% στην Κεντρική Επιτροπή ήθελε Grexit!”: Απίστευτη αποκάλυψη από Στρατούλη

Στρατούλης

Ένα νέο επεισόδιο στο… σίριαλ με το περίφημο “Plan B” της κυβέρνησης το 2015 δόθηκε σήμερα, με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη,σχετικά με το παράλληλο νόμισμα είναι δεκάδες τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αναφέρθηκε στο θέμα σήμερα, στην τηλεοπτική εκπομπή “Καλημέρα”, του ΣΚΑΪ.

Αποκάλυψε πως η πρόταση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος είχε συζητηθεί “αρκετές φορές” στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης, το 2015.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάσσονταν πέντε υπουργοί, ανάμεσά τους κι ο ίδιος, και συνολικά περίπου 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκάλυψε επίσης πως τον Απρίλιο του 2015 μία τροπολογία τους που προέβλεπε τη διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους σχεδόν απέσπασε πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή (σ.σ. έκανε λόγο για ποσοστό περίπου 45%).

Όπως τόνισε, όμως, η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορρίπτονταν σταθερά από τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος “ήταν φανατικά κατά της εξόδου από το ευρώ”.

Τέλος, σημείωσε πως η απειλή εξόδου από το κοινό νόμισμα ήταν το μόνο σχέδιο που θα μπορούσε να τρομάξει τους πιστωτές στη διαπραγμάτευση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο θεμελιώδη συμφέροντά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FAZ: «Ο αριστερός Τσίπρας υποκλίθηκε στις αγορές»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: «Σε ένα χρόνο θα έχει βγει η χώρα από τη λάσπη»

ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Γραπτές εξηγήσεις ζητά από τον Βούτση για τον Ρουβίκωνα