Τσίπρας: “Σε ένα χρόνο θα έχει βγει η χώρα από τη λάσπη”

«Είναι η πρώτη φορά που περνάω τα γενέθλια μου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως τώρα πρέπει να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης για να βγει η χώρα σε ένα χρόνο από τώρα από τη λάσπη.

Σήμερα, λοιπόν, με τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σε όλους εσάς, στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στους ανθρώπους με τους οποίους μοιραστήκαμε και μοιραζόμαστε κοινά οράματα», είπε ο Αλέξης Τσιπρας.

«Σε ενάμισι περίπου μήνα από σήμερα, θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Όταν ο λαός μας, έχοντας για πρώτη φορά απόλυτη γνώση της συμφωνίας που βρισκόταν μπροστά μας, έδωσε σε εμάς εντολή να την υλοποιήσουμε, να την ολοκληρώσουμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε, αναγνωρίζοντας το ήθος, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που δείξαμε στη δύσκολη μάχη στις αρχές του 2015 για διεκδικήσουμε το δίκιο του λαού μας και μια καλύτερη συμφωνία από τους εταίρους και τους δανειστές μας. Ακόμα και αν μας βομβαρδίζουν με ρητορικά σχήματα περί αριστείας, αυτοί που θεωρούν περίπου ως κληρονομικό τους δικαίωμα την εξουσία λίγους μπορούν να πείσουν, είπε ο πρωθυπουργός, διότι ήταν δικοί τους άνθρωποι οι υπουργοί που έκαναν αμύθητες περιουσίες κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα στελέχη κομμάτων και κυβερνήσεων που βρέθηκαν με εμβάσματα και με off shore εταιρίες. Οι τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με «αέρα», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένες και απολύτως καθαρές απέναντι στον ελληνικό λαό. «Να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας που θα επιτρέψουν την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, να συγκρουστούμε με το κράτος εν κράτει της διαφθοράς και της διαπλοκής» σημείωσε.

Επανέλαβε τον στόχο της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. «Δυο χρόνια μετά, ο απολογισμός δείχνει ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαού μας» τόνισε.

«Το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας δεν αποκαταστάθηκε μόνο γιατί υλοποιήσαμε ευρύτατες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στους φορολογικούς μηχανισμούς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως το κύρος ανακτήθηκε μέσα από τις μάχες που δώσαμε, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θητεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Φρούριο» η Λαμία για τον ερχομό του Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: Ο στόχος της ανάπτυξης αφορά την ύπαρξη της πατρίδας