Φοβάται το Μαξίμου – Στα τέλη Ιουλίου θα επιχειρήσει έξοδο στις αγορές

Αγορές

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση αιφνιδίως χθες, διαψεύδοντας ότι σχεδίαζε να βγει στις αγορές σήμερα.

Μπορεί η φήμη που η ίδια συντηρούσε τις τελευταίες ημέρες να διαψεύστηκε, και τώρα το Μαξίμου τώρα εξετάζει νέες ημερομηνίες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο κρατούν σιγή ιχθύος και για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Οι συσκέψεις παρουσία Τσίπρα κι άλλων παραγόντων που εμπλέκονται στην εν λόγω διαδικασία είναι συνεχείς στο Μαξίμου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί ούτε διαψεύδουν ούτε επιβεβαιώνουν. Άλλωστε και χθες κυβερνητική πηγή, σχολίασε μόνο ότι θα αποφασίσουν « με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Οι διαρροές από τραπεζικές πηγές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που κινούνται σε πτωτική τροχιά και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, όλα συνηγορούν στο ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει λίγες μέρες πριν μπει ο Αύγουστος.

Ταμείο «φρενάρει» τα πανηγύρια
Στο μεταξύ όλα τα βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η έκθεση για το ελληνικό χρέος να είναι αρνητική. Που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συμβάλει στον γενικότερο ενθουσιασμό της Αθήνας. Ενώ άγνωστη είναι η αντίδραση των αγορών που ούτως ή άλλως δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για το περιεχόμενο της έκθεσης.

Σημειωτέον, ότι την Πέμπτη συνεδριάζει και η ΕΚΤ, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον χρηματοπιστωτικό οίκο standar n’ poors.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο στην Ελλάδα – Ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξα εν ώρα υπηρεσίας πήρε ευμενή μετάθεση!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ακούσαμε κι αυτό! Σάλος από την επιβολή φόρου σε smartphones και tablets

ΑΚΟΜΑ: Το παρατραβάει η Άγκυρα – Εξέδωσε Navtex μέχρι το… Δεκέμβριο στην Κυπριακή ΑΟΖ