«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη για Τσίπρα, Γιούνκερ και Τριμερής Ελλάδας-Σερβίας-Βούλγαρίας

Θεσσαλονίκη

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα διεξάγεται η 1η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας, ενώ στην πόλη βρίσκεται και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με φόντο τη σύσταση της Κομισιόν να τερματιστούν οι διαδικασίες σε βάρος της Ελλάδας για υπερβολικό έλλειμμα.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει στις 8 το βράδυ, παρουσία του πρωθυπουργού. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα προηγηθεί της τελετής.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και την 1η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας, που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Στις 17.45 οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ στις 18.15 θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας.

Tρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες
Στις 17.30 φοιτητές του ΑΠΘ, από τις φοιτητικές παρατάξεις ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ , ΕΑΑΚ , ΣΣΠ θα πραγμαοποιήσουν συγκέντρωση στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου ενάντια στην αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίτιμο διδάκτορα.

Στις 18.30 μέλη τις Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ, μέλη συλλογικοτήτων και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, με αφορμή την παρουσία του κ. Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας πως είναι ανεπιθύμητος στην πόλη.

Την ίδια ώρα στο Κατσάνειο οπαδοί του Ηρακλή διοργανώνουν συγκέντρωση και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, ζητώντας δικαίωση για την ομάδα τους, η οποία πριν από λίγες ημέρες υποβιβάστηκε.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας και της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Θεσσαλονίκη θα ισχύσουν από αύριο Τετάρτη στους δρόμους της πόλης.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Την Τετάρτη (12-07-2017) την Πέμπτη (13-07-2017) και την Παρασκευή (14-07-2017), στα πλαίσια λήψεων μέτρων τροχαίας κατά τις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας και της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Σερβίας – Βουλγαρίας, θα εφαρμοσθούν σε δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο δεξιό κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων μέρος του οδοστρώματος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Β.Χατζή μέχρι το ύψος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης, από ώρα 12:00 της 12-07-2017 έως 14:00 ώρα της 14-06-2017.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Β.Γεωργίου, από ώρα 12:00 της 12-07-2017 έως 14:00 ώρα της 14-07-2017.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μαρίας Κάλλας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου, από ώρα 16:00 της 12-07-2017 έως 23:59 ώρα της 13-07-2017.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού 25ης Μαρτίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μαρία Κάλλας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γ.Παπανδρέου, από ώρα 16:00 της 12-07-2017 έως 23:59 ώρα της 13-07-2017.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ναπ.Ζέρβα, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Στρατού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ.Γεωργίου, από ώρα 06:00 της 13-07-2017 έως 23:59 ώρα της ιδίας ημέρας.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Γκύζη, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Βασ.Γεωργίου, από ώρα 06:00 της 13-07-2017 έως 23:59 ώρα της ιδίας ημέρας.
Απαγορεύεται, όπου επιτρέπεται, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Λύτρα, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Βασ.Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, από ώρα 06:00 της 13-07-2017 έως 23:59 ώρα της ιδίας ημέρας.

– Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ληφθούν μέτρα τροχαίας.

– Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση.

– Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

– Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβοι για νέα επίθεση με τρομοπακέτα – Απίστευτα κενά ασφαλείας στη Βουλή!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έδεσε» το West Capella στο «Οικόπεδο 11» της Κύπρου

ΑΚΟΜΑ: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής