Χαμός στη Σαουδική Αραβία! Θέλουν το “κεφάλι” του μοντέλου με το μίνι (video)

ΜίνιΘύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο που ανέβασε μοντέλο στο Snapchat να περπατά στο ιστορικό φρούριο Ushaiqer με μίνι φούστα, μαύρο τοπ κι αθλητικά.

Αψηφώντας τους αυστηρούς νόμους της χώρας για τους ενδυματολογικούς κώδικες το μοντέλο “Khulood” βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο, με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να έχουν εκδώσει εντολή σύλληψης του μοντέλου. Οι ξένες και οι ντόπιες γυναίκες πρέπει σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους να φορούν νικάμπ και να καλύπτουν το πρόσωπο και τα μαλλιά τους με μαύρο πέπλο. Ωστόσο γίνονται εξαιρέσεις κατά την επίσκεψη αξιωματούχων.

Η “προκλητική” εμφάνιση του μοντέλου στην περιοχή Najd, όπου βρίσκονται πολλά από τα πιο συντηρητικά φύλα και οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας, πυροδότησε οργισμένες αντιδράσεις στα social media, με ορισμένους να ζητούν και τη σύλληψή της.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σημείωσαν ότι όσοι δεν σέβονται τους κανόνες του βασιλείου δεν αξίζουν να ζουν στη Σαουδική Αραβία, πως αυτό που έκανε δεν εμπίπτει στους νόμους της προσωπικής ελευθερίας και πως ήθελε απλά να προκαλέσει τους πολίτες και να αντιταχθεί στους κανόνες και τις νόρμες της χώρας. “Θα πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό”, σημείωσε ο Σαουδάραβας συγγραφέας Ibrahim al-Munayif. “Όπως ακριβώς καλούμε τους ανθρώπους να σέβονται τους νόμους στις χώρες που ταξιδεύουν, οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται και τους νόμους αυτής της χώρας”.

Υπήρξαν ωστόσο και εκείνοι που υπερασπίστηκαν το νεαρό μοντέλο, αναρτώντας εικόνες από την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και εστιάζοντας στο πως έλαμπαν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές η Μελάνια Τραμπ κι η κόρη του Ιβάνκα. “Περπατά ελεύθερα γύρω από το Ashaiqer ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις. Είναι υπέροχη ιδέα”, σχολίασε χρήστης του Twitter για το επίμαχο βίντεο.

Δείτε το:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρανσέξουαλ γέννησε ένα αγοράκι 4,25 κιλά (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Την πάτησε το…αυτοκίνητό της! (video)

ΑΚΟΜΑ: Με χειροπέδες ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!