Χ. Θεοχάρης: Ο Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Τα πολιτικά, ηθικά και νομικά ζητήματα που εγείρονται από τις αποκαλύψεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή, δύο χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες τον έναν υπουργό της τότε κυβέρνησης μετά τον άλλο να προβαίνουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα διημείφθησαν κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

“Δε χωρά πλέον αμφιβολία ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση και τέθηκε εν αμφιβόλω η ευρωπαϊκή της πορεία, γεγονός που ο κ. Θεοχάρης είχε τότε αποκαλύψει από το Βήμα της Βουλής.

Αποκάλυψη για την οποία- υπενθυμίζουμε- λοιδορήθηκε από τους υπουργούς της κυβέρνησης και απειλήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση, χωρίς φυσικά ποτέ να κινηθεί η διαδικασία γιατί ότι όπως αποδεικνύεται ίσχυαν αυτά που είχε δημοσιοποιήσει.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως των κ. Βαρουφάκη και Λαφαζάνη καταδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα κατά την περίοδο εκείνη βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας των άστοχων και άκρως επικίνδυνων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας”, σημειώνει ο κ. Θεοχάρης.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Θεοχάρη προς τον πρωθυπουργό:

-Προτίθεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για τα γεγονότα του 2015;

-Ήταν όντως στις προθέσεις του να δεσμεύει το ποσό των 16 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν κατατεθειμένο στην ΤτΕ προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα ATM των τραπεζών;

-Ευσταθούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού και προέδρου της ΛΑΕ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί σχεδίου εθνικοποίησης της ΤτΕ, εκτύπωσης δραχμής, χρηματοδοτικής στήριξης από τη Ρωσία και προμήθειας πετρελαίου από τη Βενεζουέλα;

-Ισχύουν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στον ίδιο αλλά και σε υπουργούς της κυβέρνησης για τον διοικητή της ΤτΕ;

-Αληθεύουν οι διαλόγοι που δημοσιεύθηκαν μεταξύ του Πρωθυπουργού, του κ. Βαρουφάκη και άλλων υπουργών της κυβέρνησης;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της πρωθυπουργικής ιδιότητας που καταβαραθρώνεται και σε διεθνές επίπεδο από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού του;

Τέλος, σοβαρά ερωτήματα – ηθικά και νομικά – προκαλεί και η ομολογία του κ. Βαρουφάκη ότι ηχογραφούσε καταφανώς παράνομα και εν αγνοία του πρωθυπουργού τις μεταξύ τους συνομιλίες.

Γιατί ο κ. Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες;

Οι ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες χρησιμοποιήθηκαν άραγε και αν ναι, με ποιον τρόπο από τον κ. Βαρουφάκη;

Οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο που μας έφερε εδώ.

Οι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο μέλλον της χώρας, απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πυρ ομαδόν» κατά Τσίπρα και Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: «Με έκαναν υπουργό Οικονομικών όταν τους παρουσίασα το σχέδιο μου»! (video)

ΝΔ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα σχέδια Grexit του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. σε ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Λαφαζάνη