Απέτυχε η εκτόξευση Κινεζικού πυραύλου με προορισμό την Σελήνη

Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος της Κίνας, ο Long March 5, ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει στη Σελήνη ένα κινεζικό όχημα έως το τέλος του 2017, απέτυχε κατά τη χθεσινή δεύτερη εκτόξευσή του, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στη χώρα.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχούα ανακοίνωσε ότι, περίπου 45 λεπτά μετά την εκτόξευση, μια «ανωμαλία» συνέβη και ο πύραυλος απέτυχε να ολοκληρώσει την αποστολή του, που ήταν η τοποθέτηση σε τροχιά ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου, του μεγαλύτερου που είχε μέχρι σήμερα αποπειραθεί να στείλει η Κίνα στο διάστημα. Τα αίτια του προβλήματος παραμένουν προς το παρόν άγνωστα και θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή.

Η εκτόξευση, που είχε γίνει από τη νότια νήσο Χαϊνάν, μεταδιδόταν ζωντανά από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά διέκοψαν την μετάδοσή τους, προτού ο δορυφόρος αποσπασθεί από τον πύραυλο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το Space.com.

Το κινεζικό κανάλι CGTN ανέφερε ότι ενδείξεις δυσλειτουργίας του πυραύλου εμφανίσθηκαν λίγο μετά την εκτόξευσή του.

Μια πρώτη ανάλυση του βίντεο της πτήσης του πυραύλου δείχνει ότι πιθανώς υπήρξε πρόβλημα με έναν ή και τους δύο κινητήρες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κίνα προωθεί προγράμματα με σκοπό να στείλει άνθρωπο στη Σελήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανησυχία Στίβεν Χώκινκ: Δεν έχουμε μέλλον στη Γη – Φτιάξτε τώρα βάσεις σε Σελήνη και Άρη

ΑΚΟΜΗ: Ανώνυμους: Η NASA είναι έτοιμη να ανακοινώσει την ύπαρξη εξωγήινης… νοήμονος ζωής! (Βίντεο)