Ο διάλογος – δηλητήριο του Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣτΕ που συζητήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο

Μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελαρίου, στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος για την 43η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε παρέμβει χθες το μεσημέρι με μία δήλωση σχετικά με όσα συμβαίνουν περί τη Δικαιοσύνη με αιχμές προς υπουργούς που σχολιάζουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Σακελαρίου πλησίασε τον πρωθυπουργό, όπως γράφει το anatropinews, την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί αποχωρούσαν από το κιόσκι των κήπων, όπου είχαν παρακαθίσει για περίπου μία ώρα, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Κύριε πρωθυπουργέ καλησπέρα. Να σας ευχηθώ.

– Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε

– Θέλω να σας πω πως η σημερινή μου δήλωση ήταν καθαρά θεσμική

– Κύριε πρόεδρε δεν έχω πρόβλημα

– Ήταν θεσμική

– Κοιτάξτε κύριε πρόεδρε, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα δημιουργείται όταν η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει στα της πολιτικής

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε αμέσως μετά και συνομίλησε με δημοσιογράφους, πολιτικούς και άλλους παράγοντες αλλά όσοι είδαν την συνάντηση διέκριναν την σαφή ενόχληση στην έκφραση του πρωθυπουργού σχετικά με την παρέμβαση του κ. Σακελαρίου αλλά και την αμηχανία του δευτέρου.