«Emotions ένας κόσμος συναισθημάτων» εγκαινιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», την οποία συνδιοργανώνουν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση.

Σ’ ένα υποβλητικό κυκλικό σκηνικό φωτισμένο σε δεκαπέντε αποχρώσεις του κόκκινου, τοποθετήθηκαν τα 129 εκθέματα από μουσεία όλου του κόσμου, για τις ανάγκες της έκθεσης που έρχεται από το θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση της Νέας Υόρκης.

Την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν με 20 εκθέματα ελληνικά μουσεία, εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η ελληνική πολιτεία λειτουργεί σαν θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς ώστε να μεταδώσει τη λάμψη της. Δεν είμαστε μόνοι στο εγχείρημά μας. Το Ίδρυμα Ωνάση είναι ένας από τους αρωγούς στην προσπάθεια. Σπάνια έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε τους θησαυρούς αυτούς, που αιχμαλωτίζουν τα συναισθήματα σε σώματα και πρόσωπα, να συνδιαλέγονται μεταξύ τους» χαιρέτησε η κ.Κονιόρδου, αναφερόμενη επίσης στον «χρόνο ρεκόρ» μεταφοράς και στησίματος της έκθεσης από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα.

«Ο νέος σταθμός της έκθεσης στο Μουσείο της Ακρόπολης», όπως είπε χαιρετίζοντας τα ελληνικά εγκαίνια ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, ανταποκρίνεται στην εκπαιδευτική αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση και «υπηρετεί και πάλι την εξωστρέφεια και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού: αυτούς τους σκοπούς δηλαδή που θεραπεύει και το μουσείο Ακρόπολης, το οποίο γιορτάζει οχτώ χρόνια λειτουργίας υπό την καθοδήγηση του προέδρου του, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή. Στόχος της έκθεσης είναι να ξυπνήσει την ενσυναίσθησή μας για τον αρχαίο κόσμο, ακολουθώντας την κατεύθυνση της ιστορικής έρευνας: όχι ως φορέα έτοιμων διδαγμάτων για τη σύγχρονη κοινωνία, αλλά ως οχήματος που μεταφέρει τον επισκέπτη στο παρελθόν, για να του αποκαλύψει τις κυρίαρχες ιδέες κάθε εποχής» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων «που ζωντανεύει και αναδεικνύει το μεγάλο ποιοτικό βάθος της ελληνικής τέχνης» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα αθηναϊκά εγκαίνια της έκθεσης «εmotions ένας κόσμος συναισθημάτων» παραβρέθηκαν επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δημήτριος Νίκου, η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, πανεπιστημιακοί, φίλοι του μουσείου της Ακρόπολης κ.ά..

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ένας κόσμος συναισθημάτων» έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Έρως και Πόθος: «Ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο Ακρόπολης

Το χρήμα στην αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης