Έκλεισε η ιστορική παμπ όπου συζητούσαν ο Μαρξ με τον Ένγκελς

Η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομμουνιστική επανάσταση, κλείνει.

Η παμπ βρίσκεται στο Σάλφορντ και φέρει το όνομα The Crescent, ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους οι εμπνευστές του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ονομάζονταν The Red Dragon και σύμφωνα με την Manchester Evening News «κλείνει μέχρι νεωτέρας».

Πάντως το μέλλον για το διατηρητέο κτίριο είναι πλέον αβέβαιο καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει την ιστορία του ή θα αλλάξει χρήση.

Ο ιστότοπος της παμπ, σύμφωνα με την Independent, αναφέρει ότι είναι «μία από τις πιο ιστορικές παμπ του Σάλφορντ… που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860 και όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν κάποτε και συζητούσαν για την επανάσταση και τη θεωρία του κομμουνισμού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ManchesterHistory.net αμφισβητεί αυτό το γεγονός, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς, πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μάντσεστερ, ίσως είχαν πραγματοποιήσει εκεί κάποιες από τις συναντήσεις τους όταν το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στο Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αγνώστου που χτύπησε στρατιώτες (pics)