Βιάζεται ο Παπαδημούλης: “Να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση και να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν”

Παπαδημούλης

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση και να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα μέσω της επιτάχυνσης των επενδύσεων, ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία υπό Μνημόνιο, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

“Περιμένω από τη ΔΕΘ ένα πρωθυπουργό να μιλήσει όχι τη γλώσσα της παροχολογίας, αλλά τη γλώσσα του αριστερού ρεαλισμού”, επισήμανε ο κύριος Παπαδημούλης.

Η κυβέρνηση όχι απλώς θέλει τις επενδύσεις, αλλά έχει καταφέρει σημαντική αύξηση και χρειαζόμαστε κι άλλες και επιτάχυνση των επενδύσεων, σχολίασε ο ίδιος και μάλιστα ζήτησε «να είναι προτεραιότητα η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Υπάρχει ένας κόσμος που νιώθει κόπωση, απογοήτευση, που συγκρίνει το έργο της κυβέρνησης με τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε όμως, υποστήριξε πως ήδη η κατάσταση έχει αρχίσει και βελτιώνεται.

Σχολιάζοντας την στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή σχετικά με το συνέδριο στην Εσθονία, τόνισε πως «το αποτέλεσμα δείχνει ότι μόνο 8 από τις 27 υπέγραψαν το κείμενο. Η συνάντηση δεν οργανώθηκε από την προεδρία, αλλά από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας και η Ελλάδα δεν απομονώθηκε. Τελικά έχασαν όσοι προσπάθησαν να ταυτίσουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ως αντίδραση στην ολοκληρωτική έκφραση και τον αντιδημοκρατικό σταλινισμό του υπαρκτού σοσιαλισμού, στην Άνοιξη της Πράγας που αντιτάχθηκε στα σοβιετικά τανκς», πρόσθεσε και δήλωσε: «Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε γιατί δεν είχε Δημοκρατία και ο Στάλιν έκανε εγκλήματα, όμως το να φορτώνει κανείς στον Έλληνα κομμουνιστή τα εγκλήματα του Στάλιν είναι σαν να φορτώνει σε έναν χριστιανό τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης».

Αναφερόμενος στους χειρισμούς του Μαξίμου γύρω από την επίθεση στον ΔΟΛ, ο κύριος Παπαδημούλης απέφυγε να σχολιάσει, χαρακτηρίζοντας την ίδια την επίθεση «άθλια, αντιδημοκρατική, όποιος κι αν είναι από πίσω».

Τέλος, ο κύριος Παπαδημούλης απέφυγε να συμμεριστεί την άποψη Τόσκα πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αποσταθεροποίησης μέσω εμπρησμών, αλλά είπε: «Είχαμε εξαιρετικά πολλές φωτιές για να τις αποδώσουμε στην τύχη».

Η κυβέρνηση να διασφαλίσει 1000% ότι τα καμμένα θα αναδασωθούν, τόνισε και πρόσθεσε πως πρέπει να δούμε και «την ευθύνη του πολίτη, που χτίζει αυθαίρετο στα καμμένα ή στο ρέμα και φωνάζει “πού είναι το κράτος”».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τις φωτιές, λέγοντας το εξής: «Θέλω να επαινέσω τον πυροσβέστη που είπε σε έναν δημοσιογράφο που πήγαινε στην φωτιά σαν το κοράκι, “φύγετε και αφήστε να σβήσουμε τη φωτιά”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος χτύπησε… αλύπητα τον Τσίπρα – Το τραύμα στο μπράτσο του πρωθυπουργού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα! Φεύγει ο Λαλιώτης από το… ΠΑΣΟΚ; Το «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΚΟΜΑ: Επιστροφή στο ιατρείο μετά τις διακοπές για τη Νατάσα Παζαΐτη! (pics)