“Βόμβα” WikiLeaks: Αποκαλύπτει πως η CIA συλλέγει βιομετρικά δεδομένα

Το WikiLeaks δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη 24η Αυγούστου μια νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) για τη συλλογή κρυπτογραφημένων βιομετρικών δεδομένων από τους αμερικανικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον χακτιβιστικό ιστότοπο, τα δημοσιευθέντα έγγραφα δείχνουν ότι μία από τις κυβερνητικές επιχειρήσεις της CIA “κατά” των παρόχων υπηρεσιών διασύνδεσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

Σύμφωνα με το sputniknews.com, η CIA χρησιμοποίησε κρυφά το λογισμικό ExpressLane ως πρόσθετο εργαλείο για τη περισυλλογή δεδομένων από βιομετρικά συστήματα συλλογής.

Το λογισμικό λειτουργεί υπό την κάλυψη μιας αναβάθμισης, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν το πρόγραμμα.

Το WikiLeaks δημοσίευσε την πρώτη παρτίδα διαβαθμισμένων αρχείων με την ονομασία Vault 7 τον Μάρτιο, η οποία περιείχε συνολικά 8.761 έγγραφα.

Ορισμένες από τις πρόσφατες αποκαλύψεις αφορούσαν μια επιχείρηση της CIA που στοχεύει σε μηνύματα SMS από συσκευές Android, εργαλεία της CIA που παρακολουθούσαν λειτουργικά συστήματα της Apple, καθώς και σε ένα εργαλείο της CIA που επιτρέπει την πρόσβαση σε υπολογιστές και την υποκλοπή εικόνων και βίντεο των χρηστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To WikiLeaks δημοσιοποίησε προεκλογικά μηνύματα στελεχών του Μακρόν

Τρομακτικό και σοκαριστικό: Δυο ρομπότ άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε δική τους γλώσσα!

Στα «μαχαίρια» Μάσκ και Ζούκερμπεργκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει πλήρως τον άνθρωπο στις επόμενες δεκαετίες

Ειδικοί προειδοποιούν: Κίνδυνος για την ανθρωπότητα τα «ρομπότ δολοφόνοι»!