Δηλώσεις Τσίπρα για ανεργία: “Υπάρχει προοπτική να πέσει κάτω και από το 20%”

Τσίπρας

Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος, περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν εκείνος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ομολόγησε σήμερα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου «είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;».

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός εξήρε το εργασιακό πλαίσιο της επιχείρησης, μιλώντας για μια παραγωγική επένδυση που δίνει νέες 400 θέσεις εργασίας, μια επένδυση στην καινοτομία που δίνει παράλληλα προοπτική στον πρωτογενή τομέα.

«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση μιας απολύτως χρεοκοπημένης χώρας και αυτή την ώρα όλοι βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία, και με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, γυρίζουμε σελίδα, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας για να σταθούμε στα πόδια μας γιατί η προοπτική ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται περισσότερο έργο και λιγότερα λόγια. Σχεδιάζεται το 2018 η επενδυτική τράπεζα, σε μια χώρα που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη, για να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις και για να εξαλείψουμε και τα θαλασσοδάνεια. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και δικαιώνεται αυτή η επιλογή».

Σε συνέχεια των δηλώσεών του, ανέφερε: Πρέπει η Ελλάδα να γίνει ελκυστικός επενδυτικός τόπος. Δουλεύουμε για να διαμορφωθούν οι προοπτικές για την έξοδο από την κρίση, τον Αύγουστο του 2018.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απλήρωτη και αδήλωτη εργασία – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάνατζμεντ αλά ΣΥΡΙΖΑ – Απολύει, βρίζει και πετάει την εικόνα της Παναγίας

ΑΚΟΜΑ: Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ή Άρης Πορτοσάλτε; Ο Κυριάκος επέλεξε…