Διερωτάται το Newsweek – Είναι έτοιμος ο Τραμπ για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα;

Newsweek

Τη στιγμή που η ένταση με τη Βόρεια Κορέα χτυπάει κόκκινο, οι Αμερικανοί φαίνεται πως δεν εμπιστεύονται διόλου τον πολυσυζητημένο προέδρό τους, Ντόναλντ Τραμπ. 

Newsweek02

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Pew Research και δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό Nesweek δείχνει ότι η πλειονότητα των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ, με το 58% να εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Ενδεικτική του κλίματος στις ΗΠΑ είναι η λεζάντα στο εξώφυλλο του περιοδικού. «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ -και τον κόσμο- από τον Τραμπ;», γράφει χαρακτηριστικά στο εξώφυλλο που δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο με ένα στρατιωτικό κράνος στραβοφορεμένο στο κεφάλι του.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της κρίσης στη Β. Κορέα, το περιοδικό αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος κλείνει τον δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στην Ευρώπη – Τα τρένα ο επόμενος στόχος των ισλαμιστών ισχυρίζεται η Bild

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί το εξώφυλλο του Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει. Έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας»

ΑΚΟΜΑ: Ο Κιμ έχει γραμμένο στα παλιά του τα παπούτσια τον Τραμπ – Τι ισχυρίζεται το Politico