Είναι σοβαρό το θέμα: Απέβαλαν την ελληνική ομάδα από το EURO λόγω Μακεδονικού!

Σοβαρές διπλωματικές διαστάσεις λαμβάνει η αποβολή και το πρόστιμο που επέβαλαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Χάντμπολ που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τον αγώνα κόντρα στην πΓΔΜ, στο EURO, μετά την προκλητική ενέργεια της γείτονας χώρας.

Συγκεκριμένα, την αποβολή της Εθνικής Ομάδας Γυναικών Κ17 του χάντμπολ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 που διεξάγεται στα Σκόπια, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του αθλήματος, επειδή αποχώρησε από τον αγώνα γιατί η αποστολή των Σκοπιανών φορούσε μπλουζάκια με την ονομασία «Macedonia»!

«Ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και ενώ η Εθνική της ΠΓΔΜ τήρησε τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τις εμφανίσεις των αθλητριών, οι προπονητές και οι συνοδοί της, εμφανίστηκαν στον πάγκο με μπλούζες που έγραφαν “Macedonia”», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ, ενώ «μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: «Στις 2 Αυγούστου 2017 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (EHF) των Γυναικών που γίνεται στα Σκόπια, η ΠΓΔΜ έπαιζε με την ελληνική ομάδα και αυτή αποχώρησε από το γήπεδο μετά από 32” αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός πως οι υπεύθυνοι της ομάδας φορούσαν μπλούζες που αναγραφόταν η λέξη Μακεδονία.

Πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες ανάμεσα στην ελληνική ομοσπονδία και την πειθαρχική επιτροπή, η οποία διαπίστωσε πως η ελληνική ομάδα είχε την υποχρέωση να παίξει τον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς του EHF.

Σύμφωνα με το άρθρο Β.7 του πειθαρχικού κώδικα της EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης και σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14.1 των κανονισμών, η ελληνική ομάδα μηδενίστηκε στους προκριματικούς αγώνες με το σκορ 0-10 και 0-2.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιβάλλει επίσης πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ, ενώ μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Η επιτροπή δεν αποφάσισε κάποια άλλη κύρωση ή αποβολή της ελληνικής ομάδας από άλλη διοργάνωση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF 17 γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσφυγή δεν θα έχει ανασταλτικά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF 17 γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσφυγή δεν θα έχει ανασταλτικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη για το θέμα έχει ενημερωθεί το υπουργείο εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το σοβαρό αυτό θέμα που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις συντονισμένες προκλητικές ενέργειες των Σκοπιανών.

Διαβάστε επίσης: Σε κρίσιμη κατάσταση μωρό 18 μηνών μωρό στη Λαμία – Του έδωσε ναρκωτικό χάπι ο σύντροφος της μητέρας του