Επίθεση με μαχαίρια στην Φινλανδία – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον πλήθους εξαπέλυσε ένα άτομο αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, καταφέρνοντας να τραυματίσει αρκετούς ανθρώπους πριν συλληφθεί από την αστυνομία που άνοιξε πυρ εναντίον του.

Η αστυνομία αναφέρει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν μαχαιρωθεί, και ζητεί από τους πολίτες να αποφύγουν να βγαίνουν στους δρόμους. Φινλανδικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο τουλάχιστον τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Turun Sanomat, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Η αστυνομία διεξήγαγε μια επιχείρηση στο κέντρο του Τούρκου το απόγευμα της Παρασκευής μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στην πλατεία Puutori-Market.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν ένα ή περισσότερους πυροβολισμούς και είδαν τουλάχιστον ένα άτομο βρίσκεται στο έδαφος και να μην κινείται.

Περίπου στις 4:40 μ.μ., η αστυνομία της Νοτίου-Δυτικής Φινλανδίας δήλωσε μέσω του Twitter: «Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο κεντρικό Τούρκου και οι άνθρωποι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης».

Όπως έγινε γνωστό μετά το συμβάν οι αρχές προχώρησαν σε μια σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντοκουμέντο – Η εκτέλεση του τρομοκράτη από τους αστυνομικούς στην Καμπρίλς (video)

Το πρόσωπο του τρόμου – Αυτός ο 17χρονος αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

Επτάχρονο αγοράκι αγνοείται μετά το «χτύπημα» στη Βαρκελώνη

Στους 14 ο αριθμός των νεκρών από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία