Εσθονία προς Κοντονή: Να θυμόμαστε τα θύματα όλων των δικτατοριών

“Αντίθετα με την Ελλάδα, η Εσθονία έχει την εμπειρία να ζήσει υπό δύο κατοχές, δύο ολοκληρωτικές δικτατορίες”.

Στην επιστολή του, ο Εσθονός υπουργός επισημαίνει τη διαφωνία του στα επιχειρήματα που ο κ. Κοντονής διατύπωσε στη δική του επιστολή, με την οποία γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο της εσθονική προεδρίας για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, σύμφωνα με το skai.gr.

“Πρέπει να θυμόμαστε όλα τα θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών δικτατοριών, όπως καλεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στo ψήφισμά του στις 2 Απριλίου 2009…” σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας.

“Η καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας πρέπει να είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς τους υπουργούς Δικαιοσύνης που έχουμε την υποχρέωση της τήρησης του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης” δηλώνει.

“Αντίθετα με την Ελλάδα, η Εσθονία έχει την εμπειρία να ζήσει υπό δύο κατοχές, δύο ολοκληρωτικές δικτατορίες. Η Εσθονία βρέθηκε υπό κατοχή από τη Σοβιετική Ένωση το 1940, και μετά από τη Ναζιστική Γερμανία το 1941, και ξανά όταν η Σοβιετική κατοχή συνεχίστηκε το 1944 μέχρι τον Αύγουστο του 1991” προσθέτει ο κ. Ρέινσλαου.

“Είμαι αντίθετος σε κάθε ιδεολογία ή πολιτική κίνηση η οποία καταστρατηγεί τις αρχές μας, της Δημοκρατίας, του κράτους-δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό αυτή την οπτική δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, τον φασισμό και τον κομμουνισμό. Όλες αυτές οι ιδεολογίες διεκδικούν το αλάνθαστο και στο όνομα των διεστραμμένων οραμάτων τους για το μέλλον κατέστρεψαν ολόκληρα έθνη, κοινωνικές ομάδες και εξανάγκασαν σε επανεκπαίδευση ανθρώπους και πληθυσμούς τούς οποίους εξόρισαν σε ακατοίκητες, απομακρυσμένες εκτάσεις” σχολιάζει ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολογητής του κομμουνισμού ο Σταύρος Κοντονής

Τρομερό ατόπημα της Γιαννακάκη – Αποκάλεσε φιλοναζί τους Εσθονούς

«Σφάχτηκαν» Αλεξιάδης και Κυρανάκης για τον… Στάλιν! (video)

Αυλωνίτου: Αν ήσουν με το κομμουνιστικό καθεστώς δε σε πείραζαν…

Η Κομισιόν «αδειάζει» την κυβέρνηση για την Εσθονία: Το συνέδριο είμαστε εμείς