Η Ειρήνη Βασιλείου στον ημιτελικό των 400 μέτρων -Εκτός Δουβαλίδης και Καραλής

Στον ημιτελικό των 400 μ. γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου προκρίθηκε η Ειρήνη Βασιλείου.

Η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια, τρέχοντας στην πρώτη σειρά των προκριματικών, τερμάτισε στη δεύτερη θέση με χρόνο 52.61, πίσω από το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, την Αμερικανίδα Άλισον Φέλιξ.

Η Ειρήνη Βασιλείου έμεινε λίγο πίσω στα πρώτα μέτρα αλλά στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό της και ολοκλήρωσε μια σπουδαία κούρσα, περνώντας απευθείας στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί αύριο στις 22:55 ώρα Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά των 110 μ. με εμπόδια. Έμεινε στην 6η θέση στη σειρά του, με χρόνο 13.62, και έτσι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, που αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έμεινε εκτός τελικού του άλματος επί κοντώ, έχοντας καλύτερη προσπάθεια στα 5.45, ένα ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια.

Ο 17χρονος αθλητής ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 5.30 μέτρα που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες στα 5.60. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους 12 αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό δεν κατάφερε να περάσει το όριο των 5.75 μέτρων

Διαβάστε επίσης: Εθνική μπάσκετ: Τα παρασκήνια της φωτογράφισης (video)