Η Κόκκινη Πλατεία μετατράπηκε σε μία μεγαλοπρεπή στρατιωτική φιέστα (pics)

Μία μεγαλοπρεπής στρατιωτική φιέστα στήθηκε από χθες, 26 Αυγούστου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό μουσικό φεστιβάλ του κόσμου, που όπως φανταζόμαστε, δεν μπορεί να έχει κάποιον ανταγωνιστή.

Καθώς οι Ρώσοι εκπλήσσουν πάντα ευχάριστα ως προς τα μουσικά και στρατιωτικά τους δρώμενα, δεδομένου του αισθήματος πειθαρχίας που αποπνέει η κάθε τους διοργάνωση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ysterografa ο 71 μέτρων ιστορικός πύργος “Spasskaya”, χτισμένος το 1491, που «κοιτάζει» την Κόκκινη Πλατεία, έχει δώσει το όνομά του στο συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ-θεσμό της Ρωσίας. Και το οποίο διοργανώνεται από το 2007 στην Κόκκινη Πλατεία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Εκεί δηλαδή, που εστιάζει το «βλέμμα» του ο “Spasskaya Tower”, η πύλη του οποίου αποτελούσε την κύρια είσοδο του Κρεμλίνου, του ιστορικού κέντρου της Μόσχας.

Ο “Spasskaya Tower” αποτελεί μία μουσική φιέστα, μία θεαματική παράσταση που διοργανώνεται στην Κόκκινη Πλατεία, όπως ειπώθηκε, με φόντο το επιβλητικό εξωτερικό τείχος του Κρεμλίνου και του οχυρωματικού συγκροτήματός του με τους είκοσι πύργους. Αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά και αξιοζήλευτα μουσικά γεγονότα της χρονιάς, που λαμβάνουν χώρα στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά και παγκοσμίως.

Η στρατιωτική, κλασική και παραδοσιακή μουσική συνδυάζεται αρμονικά με τις στρατιωτικές παρελάσεις και τις χορευτικές εκδηλώσεις, σε μία γιορτή που τα λέιζερ και τα πυροτεχνικά εφέ κλέβουν την παράσταση.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται τόσο σε μεγάλους, όσο και σε μικρούς, καθώς τα μικρά παιδιά είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα, με παράλληλες δυνατότητες απασχόλησής τους από τους διοργανωτές.

Ενώ η παρακολούθηση των εκδηλώσεων, αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία μουσικής και πολιτιστικής ανταλλαγής με άλλες εθνότητες, καθώς το φεστιβάλ προσκαλεί κορυφαία μουσικά και χορευτικά σύνολα από ξένες χώρες.

Η φετινή διοργάνωση του διεθνούς στρατιωτικού μουσικού φεστιβάλ “Spasskaya Tower” επιδιώκει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, μιας και το φεστιβάλ εορτάζει την δέκατη επέτειό του.

Μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου, η Κόκκινη Πλατεία θα μετουσιωθεί σε μία υπαίθρια γιορτή, με πληθώρα εκδηλώσεων. Καλωσορίζοντας μουσικές και χορευτικές ομάδες, με τις καλύτερες επιδόσεις, από τη Ρωσία και διάφορα μέρη του κόσμου. Ενώ σε ξεχωριστό μέρος της Πλατείας, εκπαιδευμένοι αναβάτες θα δίνουν τη δική τους παράσταση με ακροβατικά πάνω σε άλογα, διασκεδάζοντας τους επισκέπτες.

Αυτήν την χρονιά, θα συμμετάσχουν συνολικά 24 γκρουπ. Εκτός από τις καλύτερες στρατιωτικές φιλαρμονικές ορχήστρες και την τιμητική φρουρά της Ρωσίας, στην Κόκκινη Πλατεία θα παρελάσουν συγκροτήματα, τυμπανιστές, χορευτές, αναβάτες και ειδικοί επί των πολεμικών τεχνών, από την Αίγυπτο, την Αρμενία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ελβετία, το Ισραήλ, την Ινδία, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, την Τουρκία.

Ενώ θα συμμετάσχει επίσης η μπάντα κελτικής μουσικής (Τhe Celtic Massed Pipes and Drums), που δημιουργήθηκε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκπροσωπούν την κελτική προέλευση, με τον σκοπό της ενοποίησης των κέλτικων ακουσμάτων όλης της Ευρώπης.

Τα μέλη της μπάντας προέρχονται από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τη Σκωτία. O διευθυντής της οποίας, David Johnson, είχε δηλώσει προ ολίγων μηνών στο Sputnik: «Νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ Spasskaya Tower που έγινε ποτέ στην Κόκκινη Πλατεία».

Mε τις παρακάτω φωτογραφίες από τη χθεσινή τελετή έναρξης να επιβεβαιώνουν τη φράση του μουσικού διευθυντή της ευρωπαϊκής μπάντας, όπως και τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Διαβάστε επίσης: Σκληρή στάση για το Κυπριακό ζητάει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος