Η Τεχεράνη θα ψηφίσει μέτρα – αντίποινα κατά των ΗΠΑ

Πρόταση νόμου που θα προβλέπει μια σειρά αντιποίνων ενάντια στις «τρομοκρατικές πράξεις» των ΗΠΑ στην περιοχή, πρόκειται να ψηφίσουν οι Ιρανοί βουλευτές σε απάντηση των κυρώσεων της κυβέρνησης Τραμπ. 

«Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ιρανού Κοινοβουλίου, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου την επόμενη Κυριακή» δήλωσε την Πέμπτη ο εισηγητής της Επιτροπής, Σεγιέντε Χοσέιν Νακάι Χοσέινι.

Ο Νακάι Χοσέινι δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα λάβει υπόψη «όλες τις πτυχές των αμερικανικών εχθρικών μέτρων στην περιοχή και τις συνέπειές τους σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι τρομοκρατικές ενέργειες και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες θα παρακολουθούνται στενά».

«Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη διανομή συνολικού ποσού ύψους 609 εκατ. δολαρίων σε διάφορα κρατικά όργανα, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων, το Δικαστικό Επιτελείο, το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης για την παρακολούθηση και διερεύνηση των ενεργειών των ΗΠΑ στην περιοχή» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Οι ιρανοί νομοθέτες ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την κατάθεση της πρότασης νόμου, η οποία δόθηκε κατόπιν στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής για περαιτέρω διαβούλευση με διάφορες κρατικές οργανώσεις και νομοθετικά όργανα προτού ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Διαβάστε επίσης: Αλβανία: Σε εξέλιξη φωτιές σε χωριά της Δρόπολης και της Φοινίκης