Θρίλερ με μεγάλο φορτίο όπλων στη Θεσπρωτία -Τι λέει η ΕΛΑΣ

Σε μία δύσβατη περιοχή στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας στήθηκε αργά το βράδυ η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων για τη σύλληψη τριών Αλβανών, για τους οποίους υπήρχε πληροφορία ότι μεταφέρουν βαρύ οπλισμό από την πατρίδα τους στην Ελλάδα.

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα οι Έλληνες αστυνομικοί εντόπισαν τους διακινητές όπλων και επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

Εκείνοι, όλοι τους λεπτοί και γρήγοροι, εγκατέλειψαν τις βαριές τσάντες με τον οπλισμό και άρχισαν να τρέχουν προς την Αλβανία σε μία δύσβατη περιοχή την οποία γνώριζαν πάρα πολύ καλά.

Και αυτό διότι αυτή δεν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φορά που έκαναν το συγκεκριμένο δρομολόγιο για να μεταφέρουν παράνομο εμπόρευμα με αποτέλεσμα να γνωρίζουν… απ’ έξω όλα τα μονοπάτια.

Αστυνομικοί με διόπτρες τους ακολούθησαν μέχρι που κατάφεραν να περάσουν στην πατρίδα τους. Πίσω, ωστόσο, άφησαν τον οπλισμό, που θα κατέληγε σε χέρια κακοποιών στη χώρα μας (σε Στερεά Ελλάδα και Αττική).

Μέσα στις τσάντες οι αστυνομικοί βρήκαν, 3 καλάσνικοφ με επτά γεμιστήρες, 11 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 33 πυροκροτητές, 5 πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT, βάρους 1005 γραμμαρίων, ένα κουτί με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, καθώς και 1593 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 mm.

Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακή εξέταση.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν, πάντως, ότι οι αλβανικές Αρχές δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμες με τις ελληνικές σε τέτοιου είδους υποθέσεις, καθώς δεν συνηθίζουν να παρέχουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Πέντε Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε Ηράκλειο και Χανιά