“Σφάχτηκαν” Αλεξιάδης και Κυρανάκης για τον… Στάλιν! (video)

Δεν λέει να σταματήσει η συζήτηση που άνοιξε από την απόφαση Κοντονή να μην συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ σχετικά με τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα.

Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε πολύ σωστή την ενέργεια Κοντονή και ξέσπασε άγρια αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την «ιστορική του δικαίωση»», είπε ο κ. Αλεξιάδης και μάλιστα είπε ότι είναι γνωστό ποιος πολιτικός χώρος ήταν συνεργάτης των Ναζί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη «η ενέργεια του κ. Κοντονή είναι πολύ σωστή» γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει μια έμμεση αναβίωση του ναζισμού που επιχειρείται σε ορισμένες χώρες με την “ιστορική του δικαίωση”».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «για τα δημοκρατικά θέματα σε χώρες του κομμουνισμού μίλησε για πρώτη η αριστερά το ’60» θέση που επανέλαβε όταν ο συνομιλητής του στο πάνελ αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης του ζήτησε να απαντήσει ξεκάθαρα αν υπήρχαν ή όχι θύματα από το καθεστώς Στάλιν ευθυγραμμισμένος με την άποψη του Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε ότι «Έλληνες νεκροί απο Χιτλερ ~ 400.000. Έλληνες νεκροί απο Στάλιν 0».

«Εμείς για τα ζητήματα της δημοκρατίας στην εφαρμογή του σοβιετικού μοντέλου στις χώρες αυτές μιλήσαμε από το ’60» είπε ο κ. Αλεξιάδης εξηγώντας ότι ο λόγος που δεν απαντά αν υπήρξαν θύματα από τον Στάλιν είναι γιατί «δεν θα σας ακολουθήσω στη λογική μιας συζήτησης του ’50 και του ’60 που οδηγεί στη θεωρία των δύο άκρων».

Διαβάστε επίσης: Βενιζέλος κατά Κοντονή: «Πόσο απέχει η Εσθονία;»