“Μέσα Μαζικής Ταλαιπωρίας” οι Συγκοινωνίες της Αθήνας- Αναμονή έως και 40 λεπτά!

“Τα πάθη του Σίσυφου” βιώνει το επιβατικό κοινό που παραμένει στην Αθήνα, καθώς με την έλευση του Αυγούστου ξαφνικά αραίωσαν τα δρομολόγια, χωρίς καμία προειδοποίηση, προκαλώντας χάος και συνωστισμό στις ώρες αιχμής στις αποβάθρες του Μετρό και του ΗΣΑΠ καθώς και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Ο λόγος; όπως κάθε χρόνο τον Αύγουστο τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς αραιώνουν, λόγω των αδειών και των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και λόγω του ότι η κίνηση είναι θεωρητικά μειωμένη σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη υπάρχουν διαφορές, διότι με την οικονομική κρίση πολλοί συμπολίτες μας δεν φεύγουν διακοπές και συνεχίζουν να εργάζονται…

Έτσι, μία συνηθισμένη εργάσιμη ημέρα,  τα δρομολόγια διεξάγονται με χρονική απόσταση περίπου 3-4 λεπτών, ενώ την ίδια περίοδο τον Αύγουστο η χρονική απόσταση των δρομολογίων μπορεί να φτάνει τα 8 έως και τα 12 λεπτά και μάλιστα στους σταθμούς που υπάρχει ανταπόκριση με άλλες γραμμές, όπως στο Σύνταγμα.

Εξαιτίας των καθυστερήσεων αυτών οι συρμοί γεμίζουν στον κάθε σταθμό και να συναντούν ασφυκτικά γεμάτες αποβάθρες από κόσμο που θέλει να επιβιβαστεί. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να μπουν στο συρμό, μένοντας απ’ έξω περιμένοντας άλλα 10 λεπτά για τον επόμενο, που κι αυτός θα φτάσει γεμάτος…

Η κατάσταση γίνεται επιπλέον αφόρητη, όταν δεν διαθέτουν κλιματισμό ή όταν ο κλιματισμός πολλές φορές είναι εκτός λειτουργίας.

Δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι που εκφράζονται μέσω των social media, αναρτώντας φωτογραφίες με τους ηλεκτρονικούς πίνακες που δείχνουν με πόση καθυστέρηση διέρχονται από τους σταθμούς τρένα και λεωφορεία.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στα λεωφορεία, που η αναμονή στη στάση για ένα δρομολόγιο μπορεί να φτάσει ακόμη και έως 41 λεπτά!

Και όλα αυτά την εποχή που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στην Αθήνα!

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στη λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων