Μακελειό με 17 νεκρούς σε επίθεση τζιχαντιστών σε τουρκικό εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο (video)

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο, Αφρικανικής χώρας, σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές, που θεωρούνται δράστες της επίθεσης σε εστιατόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας Ουαγκαντούγκου,  αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες στο εστιατόριο Aziz Istanbul στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 8.

Αυτόπτης μάρτυς είδε πελάτες να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από το εστιατόριο, που έχουν περικυκλώσει αστυνομικοί και χωροφύλακες, εν μέσω πυρών.

«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού., τονίζοντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι προσωρινός καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Η γαλλική πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές αναφορικά με την επίθεση και οι Γάλλοι υπήκοοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

«Η πρεσβεία μας παραμένει ενήμερη της κατάστασης λόγω της συνεχούς επικοινωνίας με τις τοπικές Αρχές», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Μια γυναίκα είπε ότι ήταν στο εστιατόριο με τον αδελφό της που γιόρταζε τα γενέθλιά του όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. «Εγώ έτρεξα έξω, αλλά ο αδελφός μου έμεινε μέσα», δήλωσε.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως κι άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχει μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο ομάδων τζιχαντιστών, που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν στην απομονωμένη παραμεθόριο περιοχή στα βόρεια σύνορα με το Μάλι.

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντούγκου τον Ιανουάριο 2016 ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi).

Διαβάσστε επίσης: Νέος σεισμός το πρωί στα τουρκικά παράλια – Αισθητός σε Κω και Ρόδο