Μυστήριο με άντρα που βρέθηκε μαχαιρωμένος σε αυτοκίνητο στη Βαρκελώνη – Διαφεύγει κι άλλος τζιχαντιστής;

Μαχαιρωμένος

Την πιθανότητα να διαφεύγει άλλος ένας τζιχαντιστής, που ενεπλάκη στην τρομοκρατική επίθεση στη Λας Ράμπλας εξετάζουν οι ισπανικές αρχές.

Μεταξύ των επιθέσεων στη Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε τον οδηγό ενός αυτοκινήτου που δεν σταμάτησε σε μπλόκο στη λεωφόρο Diagonal της πρωτεύουσας της Καταλονίας, αλλά έπεσε πάνω σ’ ένα αστυνομικό. Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε αργότερα στο Sant Just Desvern στα περίχωρα της πόλης. Αρχικά η αστυνομία είχε πει ότι το συμβάν δεν συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση, όμως τώρα εκφράζονται αμφιβολίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοακίμ Φορν, είπε το πρωί ότι ο άνδρας αυτός, που ταυτοποιήθηκε ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, δεν πέθανε από πυρά, αλλά από τραύματα που είχαν προκληθεί με μαχαίρι κι ότι δεν ήταν αυτός πίσω από το τιμόνι.

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν ποιος ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο, αναφέρει η εφημερίδα La Vanguardia.

Εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται ίσως για τζιχαντιστή που ενεπλάκη στο μακελειό στη Λας Ράμπλας, άρπαξε με την απειλή μαχαιριού το αυτοκίνητο, για να διαφύγει, και μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: El Periodico – Η CIA είχε προειδοποιήσει τις αρχές της Καταλονίας για τρομοκρατική επίθεση στην Λας Ράμπλας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δεύτερο «χτύπημα» στην Ισπανία – Στο έλεος των τρομοκρατών η πόλη Καμπρίλς (pics & videos)

ΑΚΟΜΑ: Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες στην Βαρκελώνη