Μόνο στην Ελλάδα – Έρχεται… μπόνους για τους δημόσιους υπάλληλους!

Μπόνους

Μπορεί η αξιολόγηση να απέτυχε πλήρως καθώς υπολογίζεται ότι ένα 70% ως 80% των δημοσίων υπαλλήλων της γύρισαν την πλάτη, όμως το σχέδιο του υπουργείου, έτσι όπως ετοιμάζεται να το εφαρμόσει μέσω ειδικής ρύθμισης που θα καταθέσει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, δίνει κίνητρο συμμετοχής.

Τα κίνητρα περιλαμβάνουν μάλιστα αυξήσεις για πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί δεκαετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση.

Ουσιαστικά προβλέπεται ότι αν βαθμολογηθούν με “λίαν καλώς”, θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Με λίγα λόγια ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ, ενώ αν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα κρυφά μέτρα της αξιολόγησης: Έρχεται κόφτης στα κοινωνικά επιδόματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Όργιο» φορολογικών παραβάσεων σε Μύκονο, Πάργα, Σύβοτα και Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΜΑ: «Κατέρρευσαν» τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στο 7μηνο