Ξεκάθαρο μήνυμα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ: “Πάμε για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα”!

Σοκ και δέος προκαλεί η ξεκάθαρη δήλωση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, καθώς με απόλυτο τρόπο διαμήνυσε πως “αν δεν πετύχουν τα διπλωματικά μέτρα με τη Βόρεια Κορέα, το λόγο θα έχουν τα όπλα”!

«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτικές λύσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί» ήταν η συγκεκριμένη δήλωση του Τζόσεφ Ντάνφορντ.

Όπως τόνισε ο αρχηγός αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «η επιδίωξη διπλωματικής λύσης, και οι οικονομικές κυρώσεις, παραμένουν προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, αλλά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος πολέμου.

Ο Ντάνφορντ προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την απειλητική της συμπεριφορά καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Μουν σε τακτική συνάντησή του με υψηλόβαθμους συμβούλους του. Τα σχόλιά του δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη τρέχουσα κατάσταση με ηρεμία και υπευθυνότητα, με μια στάση που να είναι ισότιμη με τη δική μας».

Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην Ελλάδα! (video)