«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο τρομοκράτης που τραυμάτισε 2 στρατιώτες στο Βέλγιο (pics)

Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα στο κέντρο των Βρυξελλών χθες αργά το βράδυ όταν τους επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας ο «Αλλάχ είναι μεγάλος», περιστατικό που οι βελγικές αρχές αντιμετωπίζουν και επίσημα ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ο άνδρας, ένας 30χρονος Βέλγος με καταγωγή από τη Σομαλία, υπέκυψε μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Οι στρατιώτες τελικά δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση, ο ένας έχει μια πληγή στο πρόσωπο, ο δεύτερος ένα τραύμα στο χέρι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο άνδρας, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές, φώναξε δύο φορές ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» » όταν επιτέθηκε, περί τις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), λίγο έξω από το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, ενώ οι στρατιώτες έκαναν περιπολία.

Ένας από τους στρατιώτες απάντησε, ανοίγοντας πυρ εναντίον του δράστη. «Ο άνδρας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο», εξήγησε η εισαγγελία.

Ο δράστης εκτός από το μαχαίρι «είχε επίσης στην κατοχή του ένα ψεύτικο πυροβόλο όπλο και δύο Κοράνια», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Ο άνδρας που διέπραξε την ενέργεια γεννήθηκε το 1987 και είναι βελγικής υπηκοότητας, σομαλικής καταγωγής», διευκρίνισε η εισαγγελία, σημειώνοντας ότι «έφτασε στο Βέλγιο το 2004 και έλαβε τη βελγική υπηκοότητα το 2015».

«Δεν ήταν γνωστός στις αρχές για γεγονότα που συνδέονται με τρομοκρατία, αλλά για την πρόκληση σωματικών βλαβών τον Φεβρουάριο του 2017», κατέληξε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε από τους τοπικούς στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ο δράστης της επίθεσης, εναντίον του οποίου οι στρατιώτες έκαναν χρήση των όπλων τους, «απεβίωσε», πρόσθεσε η ίδια.