Ο Βούτσης έλεγε πως δεν είμαστε Ορθόδοξο κράτος και η Εκκλησία… κέρδιζε!

Πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για την γνωστή υπόθεση… Βούτση, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν είναι ένα ορθόδοξο κράτος. Όλα στη ζωή δεν είναι τυχαία. Γίνονται για κάποιο λόγο.

Την ώρα λοιπόν που ο πρόεδρος της Βουλής τα έβαζε με την Εκκλησία, η Εκκλησία… κέρδιζε! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που ανήκούν στις μονές του Αγίου Όρους και βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε τελικά την υπόσχεση που είχε δώσει για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ…

Αφορμή για τις δηλώσεις Βούτση, έδωσε με κατάλληλη πάσα (τιμωρήθηκε γαρ) ο Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος, βάλοντας εναντίον του κοινοβουλίου χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

«Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς … Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα» είχε πει ο Μητροπολίτης.

Όλα τα άλλα, είναι πλέον… ιστορία!