Πανικός στο Μπάκιγχαμ από την επίθεση άντρα με σπαθί! (pics & video)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το βράδυ της Παρασκευής η περιοχή γύρω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μετά από επίθεση ενός άνδρα σε αστυνομικούς. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας κρατούσε σπαθί και κατάφερε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στον περιβάλλοντα χώρο του παλατιού.

Η αντίδραση των υπολοίπων αστυνομικών ήταν άμεση, καθώς ο δράστης εξουδετερώθηκε και συνελήφθη.

Παράλληλα, η Μητροπολιτική αστυνομία έχει δώσει εντολή για αυξημένη προσοχή στις μονάδες της, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα χτυπήματα «μοναχικών λύκων».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ενημέρωσε επισήμως ότι έχει συλληφθεί ο δράστης και ότι έχουν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, η ζωή των οποίων δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα στις Βρυξέλλες, άνδρας είχε επιτεθεί με μεγάλο μαχαίρι και είχε τραυματίσει δύο αστυνομικούς στο κέντρο των Βρυξελλών, ενώ είχε εντοπιστεί ένα ύποπτο πακέτο στο Νότιγχαμ, το οποίο εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από το ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία μετά τη σύλληψη του άνδρα αυτού, που είναι μεταξύ 20 και 30 ετών.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη χθες οπλισμένος με μεγάλο μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ακούστηκε να φωνάζει επανειλημμένως “Αλλάχου Άκμπαρ” (“Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος”), σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Ο συλληφθείς σταμάτησε χθες το αυτοκίνητό του κοντά σε ένα αστυνομικό όχημα μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ περίπου στις 20:35 (τοπική ώρα, 22:35 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αυτοκίνητο και κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μετέφερε ένα ξίφος.

Διαβάστε επίσης: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο τρομοκράτης που τραυμάτισε 2 στρατιώτες στο Βέλγιο (pics)