Παπαγιάννης: “Έχασα το μετάλλιο με τη Νέων, ας το πάρω με την Ανδρών”

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για την παρθενική του εμπειρία στην Εθνική Ομάδα και για τον επιπλέον λόγο που έχει προσωπικά να τη βοηθήσει να επιστρέψει στα μετάλλια.

Πριν φύγει για το ΝΒΑ και γράψει ιστορία ως ο Έλληνας που έχει επιλεγεί ψηλότερα από κάθε άλλον στην ιστορία του draft (Νο.13 το 2016), έγραφε ιστορία με τις Εθνικές Παίδων κι Εφήβων.

Τώρα δηλώνει στο Eurohoops έτοιμος να το κάνει και με την Ανδρών. Λίγο η δίψα για επιτυχία, λίγο το ταλέντο κι η ικανότητα όλων και λίγο το οικογενειακό κλίμα αρκούν για να κάνουν τη δουλειά στο EuroBasket (31/8-17/9) σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος ευελπιστεί να προσθέσει σε αυτά και την τύχη του πρωτάρη, καθότι πρώτη φορά στην επίσημη αγαπημένη.

“Όλα τα παιδιά θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο αυτό το καλοκαίρι. Το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό, είναι αυτό που σε κάνει να θες να έρχεσαι κάθε καλοκαίρι, αυτό που θα σε παίρνει μακριές απ’ τις παραλίες.

Εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα κοιτάξω να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερό μου τρόπο και μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο” είπε στο Eurohoops ο 20χρονος σέντερ, ο οποίος έχει επιστρέψει ανανεωμένος απ’ τη πρώτη του χρονιά στους Κινγκς (5,6π., 4ρ., 0,9ασ., 0,1κλ., 0,8κοψ., 1,1λ. σε 22συμ. & 16:08).

Οι εμπειρίες μου πια είναι τελείως διαφορετικές απ’ αυτές που είχα στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έπαιξα όσο περίμενα στην αρχή της χρονιάς, αλλά, εντάξει, όλοι όσοι πάνε εκεί νομίζουν πως θα παίζουν πολύ, όταν, όμως, πας σε τόσο μικρή ηλικία πρέπει να ‘χεις υπομονή, να περιμένεις τη σειρά σου, γιατί μπροστά σου έχεις All-Stars και franchise παίκτες. Εγώ δούλεψα, έπαιξα στα τελευταία παιχνίδια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμένα για να πάρω εμπειρίες και θέλω να πιστεύω πως έχω βελτιωθεί και πως θα καταφέρω να το δείξω στο παρκέ”.

Αν τα λόγια γίνουν πράξη κι ο στόχος του μεταλλίου επιτευχθεί, θα ‘ναι το πρώτο για την Εθνική Ομάδα απ’ το 2009 (χάλκινο στο Ευρωπαϊκό) και το τρίτο για τον “Papa G”, αφού έχουν προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Παίδων το 2013 και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων το 2015. Τα μετάλλιά του θα ‘ταν ήδη τρία, αν δεν είχε κληθεί στην Ανδρών, αλλά ίσως ήταν γραφτό να περιμένει λίγο ακόμα, όπως όλοι.

“Πίεση θα υπάρχει με δεδομένο πόσα πολλά χρόνια έχουν περάσει απ’ το τελευταίο μετάλλιο. Αλλά έχασα το μετάλλιο με την Νέων αυτό το καλοκαίρι, ας το πάρω με την Ανδρών”.

Διαβάστε επίσης: Κλήρωση Champions League – Με Ριέκα ο Ολυμπιακός!