Ποιό είναι το μυστικό για να αποκτήσετε ένα χολιγουντιανό χαμόγελο;

Οι άνθρωποι που αισθάνονται αμήχανα λόγω μεγάλων, πολύ ορατών ούλων απευθύνονται τώρα στο Botox για να αποκτήσουν το ιδανικό χολιγουντιανό χαμόγελο. Οι ενέσεις Botox στο άνω χείλος διορθώνουν τα χαμόγελα που φανερώνουν τα ούλα.

Όλο και περισσότεροι δερματολόγοι, εγχύουν Botox στους μύες των άνω χειλέων των ασθενών, για να μειώσουν τη ποσότητα ορατών ούλων. Κατά το παρελθόν, η μόνη λύση ήταν το νυστέρι και το κόστος ήταν μεγάλο καθώς και η διαδικασία ήταν πολύ επώδυνη. Αντιθέτως, το Βοtox είναι πολύ πιο φθηνό, η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά και το αποτέλεσμα διαρκεί για 6 μήνες.

Σε αυτούς που χαμογελούν πολύ “επιθετικά”, το Botox μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ελάττωση των ούλων που φαίνονται. Επίσης, γι’ αυτούς που “χάνουν” τα γεμάτα χείλη τους, όταν λεπταίνουν με το χαμόγελο, το Botox μπορεί να είναι επιδιορθωτικό!

Σύμφωνα με τους κοσμητολόγους, το ιδανικό χαμόγελο είναι αυτό στο οποίο το άνω χείλος πέφτει σαν κουρτίνα πάνω από τις κορυφές των δοντιών έτσι ώστε να φαίνονται μόνο 2 χιλιοστά των ούλων.

Οτιδήποτε επάνω από 3-4 χιλιοστά ορατών ούλων αρχίζει να είναι αντιαισθητικό. Πριν η ουλεκτομία ήταν μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρούταν ο επιπλέον ουλώδης ιστός.

Οι χειρουργοί, διαχώριζαν τους μύες που ανασηκώνουν το άνω χείλος έτσι ώστε να μην δύναται να ανασηκωθεί τόσο έντονα με το χαμόγελο.

Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις οι ασθενείς απευθύνονταν σε γναθοχειρουργούς. Η επέμβαση ολοκληρωνόταν σε 2 χρόνια και επανατοποθετούνταν η κάτω γνάθος εάν εξείχε.

Το Botox όμως, λειτουργεί με τη χαλάρωση των υπερενεργητικών μυών του άνω χείλους, μειώνοντας την ανύψωσή τους.

Ενώ για τους περισσότερους ανθρώπους το χαμόγελο είναι έκφραση χαράς, τα άτομα που έχουν πολύ ορατά ούλα όταν χαμογελούν, έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι που έχουν αυτό το πρόβλημα, προσπαθούν να μειώσουν το χαμόγελο τους και κάποιοι αισθάνονται πολύ νευρικοί και δεν επιθυμούν να χαμογελούν. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική τους ζωή.

Η θεραπεία είναι η ακόλουθη: Μία μικρή ποσότητα Botox εγχύεται στις δύο πλευρές της ρινοχειλικής αύλακας, κάτω από τους ρώθωνες για να αποδυναμώσει τους μύες.

Σε 3-4 ημέρες, η ανύψωση του άνω χείλους θα μειωθεί και ένα νέο χαμόγελο φανερώνεται! Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σε 2 εβδομάδες μετά από την θεραπεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μπορούν να κάνουν αυτή τη θεραπεία χωρίς προβλήματα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να ενημερωθεί ο θεράπων ιατρός για τις ακόλουθες παθήσεις εάν υποφέρετε από αυτές:

  • Παθήσεις μυών και νεύρων
  • Αλλεργίες σε παράγωγα Βοτουλινικής τοξίνης (Botox)
  • Οποιοδήποτε φάρμακο λαμβάνεται
  • Εάν έχετε κάνει πλαστική προσώπου ή εάν το σκοπεύεται για το μέλλον
  • Εγκυμοσύνη και γαλουχία

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τοπικές στις περιοχές έγχυσης προϊόντος και είναι ελάχιστες και πολύ παροδικές όπως ερυθρότητα, οίδημα και μώλωπες.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες. Η μακροβιότητα εξαρτάται από τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Χρειάζεται τακτική παρακολούθηση για τη διατήρηση του αρχικού αποτελέσματος.

Από τη Δρ. Έβελυν Στεφάνακη M.D., Δερματολόγος-Αφροδισιολόγο,Δερματοχειρουργό, Ειδικευμένος Α. Συγγρός, Clinical Fellow Royal Free Hospital, London, U.K.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι γυναίκες που κάνουν το καλύτερο σεξ