Πολιτικός “καύσωνας” εν όψει – Πάει σε ανασχηματισμό ο Τσίπρας;

Μπαράζ συσκέψεων με τους στενούς συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, στόχος αυτών των συσκέψεων είναι, αρχικά, να γίνει αποτίμηση του παραγόμενου μέχρι σήμερα έργου, στον απόηχο της συμφωνίας με τους πιστωτές και την ψήφιση μέτρων πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, που αποτέλεσε ακόμα μία σωματοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα θέσει τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, ζητώντας από τους υπουργούς του όχι μόνο να τρέξουν ανοιχτά θέματα των χαρτοφυλακίων τους, αλλά και να καταθέσουν τις εισηγήσεις τους, οι οποίες θα δομήσουν την παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει από το βήμα της ΔΕΘ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει επίσης πως ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δεχθεί εισηγήσεις προς την κατεύθυνση της αναδόμησης του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση, προκειμένου να δοθεί η εικόνα της επανεκκίνησης, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές και όσο η τρίτη διαπραγμάτευση θα εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός δεν θα πρέπει να αφήσει να «χαθεί» η καλοκαιρινή περίοδος, αλλά να προβεί σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο που θα σηματοδοτούν τον σχεδιασμό του για την προσέλκυση επενδύσεων και το ξεδίπλωμα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, απαλλασσόμενος από υπουργούς – βαρίδια που σηματοδοτούν την «παλιά εικόνα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του 3%».

Εξάλλου, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα αλλαγής σελίδας για την κυβέρνηση μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης, αλλά και να απορροφήσει μέρος του πολιτικού κόστους που θα έχει η ψήφιση των επερχόμενων μέτρων και το οποίο έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, εντός της Κουμουνδούρου υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που τάσσονται κατά των άμεσων αλλαγών… Έτσι, λοιπόν, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, γεγονός που σημαίνει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά!

 

Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης: Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο