Προκαλούν πανικό – Μεγάλο σεισμό στο Μαρμαρά αναμένουν Τούρκοι επιστήμονες στο «κοντινό μέλλον»

Μαρμαράς

Σχεδόν βέβαιοι εμφανίζονται οι Τούρκοι και ξένοι επιστήμονες ότι το «επόμενο κοντινό διάστημα» θα εκδηλωθεί ένας σεισμός μεγέθους άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή του Μαρμαρά, όπου βρίσκεται και η Κωνσταντινούπολη. Όπως λένε χαρακτηριστικά, το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει ο σεισμός, αλλά πότε θα γίνει.

«Με την τεχνολογία που διαθέτουμε σήμερα, είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τα πιθανά επίκεντρα και τα πιθανά μεγέθη των μελλοντικών σεισμών, όχι όμως και το πότε ακριβώς θα εκδηλωθούν», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Haluk Özener, πρόεδρος του παρατηρητηρίου Boğaziçi University’s Kandilli Observatory, όπως γράφει η εφημερίδα Hurryiet. Η συνέντευξη δόθηκε με την ευκαιρία της 18ης επετείου από τον φονικό σεισμό που είχε σημειωθεί στην περιοχή στις 17 Αυγούστου 1999, σκοτώνοντας περίπου 18.000 ανθρώπους.

«Μπορεί να είναι ένας κύριος σεισμός ή να εκδηλωθεί με δύο ή τρεις κύριες δονήσεις, όμως τίποτε από αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα υπάρξει σεισμός στην περιοχή του Μαρμαρά», σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι «το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η προσπάθεια να περιοριστεί η ζημιά που θα προκληθεί».

«Τα καλά νέα είναι ότι καθώς η μετάδοση του σεισμού στο ρήγμα θα γίνει προς τα ανατολικά, θα έχει κατεύθυνση μακριά από την πόλη. Τα κακά νέα είναι ότι θα υπάρξει ένα πολύ μικρό περιθώριο μόνο λίγων δευτερολέπτων για προειδοποίηση», ανέφεραν τον περασμένο Μάιο Γερμανοί επιστήμονς, που επίσης θεωρούν βέβαιη την εκδήλωση σεισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον τούρκο καθηγητή, μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί και τσουνάμι, με τα κύματα να φτάνουν σε ύψος μέχρι και 2,25 μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκουμέντο – Η εκτέλεση του τρομοκράτη από τους αστυνομικούς στην Καμπρίλς (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πρόσωπο του τρόμου – Αυτός ο 17χρονος αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη

ΑΚΟΜΑ: Κύμα τρόμου – Πάνω από 3.000 τζιχαντιστές του ISIS επιστρέφουν στην Ευρώπη!