Σοκαριστικό βίντεο: Οι μακελάρηδες της Καταλονίας χαμογελούσαν πριν την επίθεση

Ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τους τρεις από τους πέντε τρομοκράτες που έκαναν την επίθεση στην Καμπρίλς, να χαμογελούν και να ψωνίζουν χαλαροί, λίγες ώρες πριν επιχειρήσουν να αιματοκυλήσουν για δεύτερη φορά την Καταλονία.

Λίγες ώρες πριν, ο 22χρονος συνεργός τους Γιουνές Αμπουγιακούμπ είχε οδηγήσει ένα λευκό βαν πάνω στο πλήθος στη φημισμένη λεωφόρο της Βαρκελώνης, Λας Ράμπλας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (17.08.2017) οι ίδιοι ετοιμάζονταν για το δεύτερο μέρος του σατανικού τους σχεδίου: για την επίθεση με μαχαίρια και τσεκούρια κατά τουριστών στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς.

Το βίντεο που έρχεται στο φως από την ισπανική εφημερίδα Ara, τους δείχνει σε ένα σούπερ μάρκετ, σε ένα από τα μαγαζιά που βρίσκονται επί της εθνικής οδού. Χασκογελούν και αστειεύονται.

Πρόκειται για τον Μούσα Ουκαμπίρ, Μοχάμεντ Χισαμί και τον Χουσέιν Αμπουγιακούμπ, αδερφό του 22χρονου Γιουνές που θέρισε αθώους στη Λας Ράμπλας.

Και οι πέντε τρομοκράτες της Καμπρίλς έπεσαν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών, καθώς επιχειρούσαν να επιτεθούν σε τουρίστες με τσεκούρι και μαχαίρια.

Ο ένας, που δέχτηκε τα πυρά αστυνομικού ενώ φώναζε και απειλούσε, φορούσε κάτι που έμοιαζε με ζώνη αυτοκτονίας, αλλά ήταν ψεύτικη.

Ο ένας από τους τρομοκράτες, που στο βίντεο φαίνεται αν φοράει φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, γυρίζει στον Ουκαμπίρ, που φορά το πράσινο μπλουζάκι, και αστειεύονται για τον αναπτήρα που πρόκειται να αγοράσουν.

Τίποτα δεν δείχνει πως οι τρεις άνδρες ετοιμάζονται να κάνουν τρομοκρατική επίθεση.

Αυτή ήταν η μια από τις συνολικά τέσσερις φορές που οι τρομοκράτες εμφανίζονται σε video από την κάμερα ασφαλείας του μαγαζιού.

Οι αρχές πιστεύουν ότι στόχος τους ήταν να «αναγνωρίσουν» το σημείο και να αναδιοργανώσουν τα σχέδιά τους. Άλλωστε, ο αρχικός τους σχεδιασμός ήταν άλλος. Να πέσουν με φορτηγά γεμάτα εκρηκτικά σε σημεία σύμβολα της Βαρκελώνης, αλλά η έκρηξη στο σπίτι στο Αλκανάρ, τους αποδιοργάνωσε.

Οι καταγραφές των τρομοκρατών

Η πρώτη εμφάνιση ενός από τους τρομοκράτες σε video από κάμερα ασφαλείας γίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Ara, περίπου στις 16:00 το απόγευμα, περίπου μια ώρα πριν ο Αμπουγιακούμπ οδηγήσει το λευκό βαν στο πλήθος της Λας Ράμπλας και σκοτώσει 13 ανθρώπους και στη συνέχεια δολοφονήσει τον Πάου Πέρες για να του κλέψει το αυτοκίνητο ώστε να διαφύγει.

Ο αδερφός του μακελάρη της Βαρκελώνης, ο Χουσεΐν, φαίνεται να αγοράζει αξεσουάρ για το κινητό του, στο ίδιο μαγαζί πάντα, κάποια στιγμή ανάμεσα στις 18:00 και τις 19:00.

Η τρίτη εμφάνιση γίνεται στις 20:55, περίπου 4 ώρες πριν από την επίθεση στην Καμπρίλς. Από το μαγαζί μέσα στο βενζικάδικο, όπου καταγράφηκαν, οι τρομοκράτες αγόρασαν αναπτήρες σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αργότερα, οι τέσσερις τζιχαντιστές πήγαν σε κοντινό στην Καμπρίλς μαγαζί για να αγοράσουν μαχαίρια. Και μετά, επέστρεψαν στο βενζινάδικο.

Την τελευταία φορά που καταγράφονται στην κάμερα ασφαλείας, περίπου στις 22:00, ένας από τους πέντε εμφανίζεται να αγοράζει ψωμί και ενεργειακά ποτά.

Διαβάστε επίσης: Εξαπλώνεται ο τρόμος στην Ευρώπη για τους τζιχαντιστές: Ακύρωσαν συναυλία στην Ολλανδία