Στο τέλος ο Θρύλος ξέρανε την Ριέκα με ανατροπή

Κι ενώ όλα έδειχναν… ισοπαλία ήρθε ο Ρομαό και λύτρωσε τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος με πρωταγωνιστές τους Μπεν, Σεμπά και Μάριν, όμως έμεινε πίσω στο σκορ από τον Έμπερ στο 41′ και άρχισε να… τρέχει.

Η χρυσή αλλαγή του Μπεσνίκ Χάσι στο 65′, ο Κώστας Φορτούνης, σέρβιρε την ισοφάριση στον Οφόε στο 66′, στην πρώτη επαφή του Τρικαλινού με την μπάλα και στο 93′ ήρθε η λύτρωση με τον Ρομαό για να βάλει σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό εν όψει δεύτερου αγώνα στην Κροατία και… πρόκρισης.

Πώς παρατάχθηκαν

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε ο Μπεσνίκ Χάσι στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, καθώς αποφάσισε να αφήσει εκτός τόσο τον Φορτούνη, όσο και τον Βούκοβιτς. Αντιθέτως, είχε στην διάθεσή του τον Οφόε, που ξεπέρασε το πρόβλημά του, ενώ ο Μάριν “ντύθηκε” αντί – Φορτούνης.

Ειδικότερα, ο Καπίνο πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, οι Ρομαό – Ρέτσος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ομάρ στα δεξιά και ο Κούτρης στα αριστερά. Στα χαφ παρατάχθηκαν οι Οφόε και Ζιλέ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, με τον Μάριν σε πιο ελεύθερο ρόλο, έχοντας δίπλα του, τους Καρσελά και Σεμπά, ενώ στην επίθεση ήταν ο Μπεν.

Από την άλλη πλευρά η Ριέκα που είχε στο αρχικό σχήμα το “αστέρι” της, Μάριο Γκαβράνοβιτς, ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Σλούγκα, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς, Μάλες, Μίσιστς, Χέμπερ και Γκοργκόν.

Έχασε τα… άχαστα και το πλήρωσε!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσάκη. Ο Ολυμπιακός ήταν δυναμικός, ζωηρός, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες, εκ των οποίων και μερικές κλασικές, αλλά το πλήρωσε, δεχόμενος το γκολ που τον βάζει σε περιπέτειες.

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος στο ξεκίνημα, αφού και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, αν και με την πάροδο του χρόνου οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον έλεγχο, με την Ριέκα να παίζει στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7′ με τον Μπεν, ενώ στο 9′ ο Έμπερ σούταρε άουτ στην πρώτη κόντρα επίθεση που έβγαλε η πολύ επικίνδυνη -σε αυτό τον τομέα- Ριέκα. Στο 12′ ο Σεμπά απώλεσε κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σλούγκα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή της κροατικής ομάδας και στο 16′ ο Μπεν σούταρε ξανά πάνω από το δοκάρι. Στο 23′ η σέντρα – σουτ του Σεμπά αποκρούστηκε από τον Σλούγκα, ενώ στο 30′ ο Μπεν σηκώθηκε αφύλαχτος στην περιοχή, ύστερα από όμορφη σέντρα του Καρσελά, αλλά δεν ευστόχησε.

Ο κίπερ της Ριέκα αρνήθηκε εκ νέου το γκολ στον Μάριν στο 32′ και στο 40′ και πάλι ο Μπεν έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σλούγκα. Οι φάσεις ήταν πολλές, ήταν χαμένες και κόστισαν στον Ολυμπιακό.

Στο 41′ ο Βραζιλιάνος έκανε φοβερή προσποίηση με τακουνάκι, “άδειασε” την ερυθρόλευκη άμυνα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Καπίνο, που φέρει ευθύνη αφού δέχτηκε γκολ στην κλειστή του γωνία. Ο κίνδυνος… παραμόνευε και στο 45′, αλλά αυτή τη φορά ο Έλληνας πορτιέρο έκανε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Έμπερ μέσα από την περιοχή.

Στην πρώτη επαφή ο Φορτούνης… σέρβιρε γκολ στον Οφόε – Λύτρωση στο 93′!

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς τρακαρισμένος στο ξεκίνημα της επανάληψης, καθώς το γκολ που δέχτηκε προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου του έκοψε τα πόδια. Η Ριέκα κρατούσε σχετικά άνετα αυτό το 0-1 και δεν απειλήθηκε μέχρι το 60′ παρά μόνο από ένα φάουλ του Μάριν στο 57′, που έφυγε έξω.

Ο αέρας της… αλλαγής ήρθε στο Καραϊσκάκη με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη στο 65′. Ο Τρικαλινός άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε υπέροχη ενέργεια και έβγαλε έτοιμο γκολ στον Οφόε, που από το σημείο του πέναλτι δεν λάθεψε, κάνοντας το 1-1 στο 66′.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους Πειραιώτες που πίεσαν ασφυκτικά την Ριέκα, με τον Χάσι να ρίχνει στο παιχνίδι και τους Πάρντο, Ανδρούτσο στις θέσεις των Μάριν και Οφόε, αντίστοιχα. Στο 83′ ο Ζούτα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αναγκάζοντας την ομάδα του να κλειστεί όλη μέσα στην περιοχή περιμένοντας τις -κατά κύματα- επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Κι ενώ το ματς είχε μπει στην τελική του ευθεία εμφανίστηκε ο Ρομαό και λύτρωσε τους Ερυθρόλευκους στο 93′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ, ο Σλούγκα απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα πήγε στο πλάι στον Ομάρ, ο οποίος γύρισε στην μικρή περιοχή κι εκεί ο Ρομαό από κοντά έδωσε την πολύτιμη νίκη με 2-1 στον Ολυμπιακό, που παράλληλα με την αποψινή του εικόνα, του δίνει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Spordog.gr