Τηλέτυπος: Στην Elenovo μεταβίβασε το ποσοστό της η Dimera

Στην κυπριακή εταιρία ELENOVO την οποία εκπροσωπεί η κυρία Άννα Λεωνίδου του Γιούρι, μεταβίβασε το 19,63% της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ η Dimera media Investements συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Μένει να φανεί αν ο επιχειρηματίας έχει “σχέση” ή ελέγχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή όχι την συγκεκριμένη κυπριακή εταιρία. Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για την μεταβίβαση αυτή προέκυψε με την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού “Ε” από την Dimera και στο πλαίσιο της απαγόρευσης που θέτει ο νόμος 3592 για την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο “απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής. Ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής”, όπως μεταδίδει το Capital.gr.

Μένει πλέον να φανεί αν η “σχέση” του κ. Σαββίδη και με την Elenovo αποδεικνύεται και τυπικά και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει οποιουδήποτε είδους “κόλημμα” κατά την διαδικασία εξασφάλισης αδειών από τους συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τι αναφέρει ο νόμος 3592

1. Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσοτέρων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής. Ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσοτέρων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής.

2. Επιτρέπεται η συμμετοχή και με ποσοστό έως εκατό τοις εκατό (100%) σε επιχείρηση που κατέχει άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ενός μόνον τηλεοπτικού σταθμού και σε επιχείρηση που κατέχει άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ενός μόνον ραδιοφωνικού σταθμού. Τυχόν συμμετοχή σε άλλη επιχείρηση της αυτής μορφής επιτρέπεται, εφόσον δεν υφίσταται έλεγχος αυτής.

3. α) Έλεγχος υφίσταται όταν φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που συμμετέχει και σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της αυτής μορφής, επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο ουσιωδώς τη λήψη αποφάσεων της επιχείρησης σχετικά με τον τρόπο διοίκησης και την εν γένει λειτουργία της. Ειδικότερα, έλεγχος υφίσταται, εφόσον το ανωτέρω φυσικό ή νομικό πρόσωπο:

i) κατέχει σε περισσότερα του ενός μέσα την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του διευθυντικού στελέχους, του μέλους οργάνου διοίκησης, του διαχειριστή, του εταίρου ή μετόχου, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους μετόχους, εταίρους ή κατόχους δικαιωμάτων ψήφου της επιχείρησης, εξαιτίας του αριθμού των μετοχών, μεριδίων ή των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει από οποιαδήποτε αιτία στην τελευταία, πριν από την υποβολή της υποψηφιότητας, Γενική Συνέλευση ή το τελευταίο πρακτικό Συνέλευσης μετόχων ή εταίρων, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κύριος αριθμού μετοχών, μεριδίων ή δικαιωμάτων ψήφου, είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων, που αντιστοιχούν τουλάχιστον σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου ή του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου στη Γενική Συνέλευση ή στο πρακτικό Συνέλευσης των εταίρων της επιχείρησης ή

ii) κατέχει οποιαδήποτε από τις ιδιότητες αυτές και στα δύο μέσα ή

iii) έχει το δικαίωμα σε περισσότερα του ενός μέσα από το νόμο ή το καταστατικό της επιχείρησης ή μέσω εκχώρησης σχετικού δικαιώματος άλλων μετόχων ή εταίρων, να διορίζει ή να ανακαλεί τουλάχιστον ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή διαχειριστή.

Οι επίσημες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Τηλέτυπος προς το ΧΑ:

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. που κατείχε (19.791.879 μετοχές με ισάριθμες ψήφους, αντιστοιχούσες σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), με εξωχρηματιστηριακή σύμβαση που καταρτίσθηκε την 18.8.2017.

Η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD δεν κατέχει πλέον μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία ELENOVO LTD γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι, με σύμβαση εξωχρηματιστηριακής μεταβιβάσεως που καταρτίσθηκε την 18.8.2017, η ELENOVO LTD απέκτησε 19.791.879 μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 19,63% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Πριν την ημερομηνία αυτή, η ELENOVO LTD δεν κατείχε μετοχές/δικαιώματα ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Τα δικαιώματα ψήφου της ELENOVO LTD κατέχονται άμεσα στο σύνολό τους από την κα Αννα Λεωνίδου του Γιούρι.

Τέλος, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 21.8.2017 η κα Αννα Λεωνίδου του Γιούρι, γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι κατέχει έμμεσα ποσοστό 19,63% των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., συνεπεία αποκτήσεως, με σύμβαση εξωχρηματιστηριακής μεταβιβάσεως που καταρτίσθηκε την 18.8.2017, 19.791.879 μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., με δικαίωμα ισαρίθμων ψήφων, από την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία ELENOVO LTD, το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας κατέχεται από την κα Αννα Λεωνίδου.

Πριν την ημερομηνία αυτή, η ELENOVO LTD δεν κατείχε μετοχές/δικαιώματα ψήφου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τρώνε» κόσμο στον Alpha – Μετά τη Σπυροπούλου σειρά είχε ο… (pic)

Για «Νέα Εποχή» μιλάει σε ανακοίνωσή του το in.gr του ΔΟΛ

Ραγδαίες εξελίξεις – Ο Σαββίδης έφυγε από το Mega