Την καταδίκη του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορούμενου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου πρότεινε ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά στο προσβλητικό δημοσίευμα κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου. Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης υποκατέστησε τη δικαιοσύνη. Η απόφαση αναμένεται αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Νικολοπούλου είχε καταθέσει μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας πως όσα είχε γράψει σε δημοσίευμα σε φύλλο της Κυριακής της εφημερίδας του, ήταν ψευδή και έβλαπταν την τιμή και την υπόληψή της. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο κεντρικός τίτλος ανέφερε: «Οικογένεια Στουρνάρα.

Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 € διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Σύμφωνα με την κυρία Νικολοπούλου, όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στα άρθρα που δημοσιεύονται στις σελίδες, είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά.

Η κατάθεση του Παύλου Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κ. Πολάκης κατά την κατάθεσή του προχώρησε σε αποκαλύψεις για το χώρο της Υγείας για τον οποίο, όπως τόνισε, διενεργείται αυτήν τη στιγμή Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο δημοσιεύματα του Hot Doc για τις σχέσεις της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γεγονός ότι «βάφτισαν» τον καρκίνο κολλητικό ώστε η εταιρία της να πάρει διαφημιστικό έργο του Κέντρου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, το συγκεκριμένο έργο που ανέλαβε η εταιρία της συζύγου του Κεντρικού Τραπεζίτη να υλοποιήσει από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελεί μονάχα ένα «στιγμιότυπο» του τεράστιου πάρτι που γινόταν επί χρόνια στο Κέντρο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, στο ΚΕΕΛΠΝΟ γινότανε το «μάλε-βράσε… Γλεντούσανε παρέα…».

«Το βασικό εδώ – είπε ο κ. Πολάκης- με αυτή τη σύμβαση αλλά και κάποιες άλλες είναι ότι επρόκειτο για μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα που δεν έπρεπε να πληρωθούν και χρυσοπληρώθηκαν, δόθηκαν εκατομμύρια. Μα να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ καμπάνια για τις κακοήθειες ενώ ασχολείτο με τα λοιμώδη νοσήματα;» είπε στο δικαστήριο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο», τόνισε ο κ. Πολάκης. «Ταΐζαμε στόματα για να μας παίζουν…. Σ’ αυτήν την χώρα είμαστε μόνο δέκα εκατομμύρια κόσμος, γνωριζόμαστε… όλες αυτές οι δράσεις στήθηκαν για να τις πάρουν κάποιοι, να πάρουν έναν σκασμό λεφτά, φαίνεται από την επαναληψιμότητα με την οποία γινόταν… κι όλα τ’ άλλα είναι υψηλή κουλτούρα»…

Μεταξύ των άλλων ο Παύλος Πολάκης ρώτησε στο δικαστήριο: «Ξέρετε πόσες βίλες στα βόρεια προάστια έχουν φτιαχτεί με λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ;» Για να προσθέσει ο Κώστας Βαξεβάνης, «Και πόσες εφημερίδες».

Διαβάστε επίσης: Προσοχή! Ήρθε και στην Ελλάδα η…ανταλλαγή συντρόφων στις παραλίες!