Το τελευταίο αντίο είπαν στην Αρλέτα που έφυγε μαζί με την κιθάρα της (pics)

Στον Ιερό Nαό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Nεκροταφείο τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για την Αρλέτα. Πλήθος κόσμου είχε σπεύσει από νωρίς με ένα λουλούδι στο χέρι για να αποχαιρετήσει την αγαπημένη τραγουδοποιό, ενώ έντονη ήταν και η συγκίνηση  των επί χρόνια συναδέλφων της και πολλά τα στεφάνια από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Πάνω στο φέρετρο της μέχρι τέλους τη συντρόφευε η αγαπημένη της κιθάρα. Το όργανο που τη χαρακτήριζε και συνόδευε τη μελωδική φωνή της.

Λόγια αγάπης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, και ο τραγουδιστής Γιώργης Χριστοδούλου, στενός της φίλος: «Η Αρλέτα ήταν ένας άνθρωπος που μνημόνευε πάντα τους δασκάλους της και όσα της έμαθαν. Τη γνώρισα το 1986, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει σημασία σε ένα παιδί του δημοτικού και από τα πρώτα πράγματα που μου είπε, και το επαναλάμβανε συνεχώς, ήταν ότι κάποιες φορές οικογένειά μας δεν είναι αυτή που γράφουν τα χαρτιά μας».

«Ο πολιτισμός μας έχει και τις δικές σου πινελιές στο κάδρο του. Οι συνάδελφοί σου, τραγουδιστές, συνθέτες, στιχουργοί και ο λαός μας σε αποχαιρετούν. Η ανάμνησή σου θα είναι πάντα φωτεινή, γεμάτη καλοσύνη και φως» ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας.

Μαζί της μέχρι την τελευταία της κατοικία οι, Μάνος Ελευθερίου, Σάννυ Μπαλτζή, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Καράλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Πένυ Ξενάκη, Κρίστυ Στασινοπούλου, η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη και ο Αλέξης Κωστάλας.

Mε το μελωδικό τραγούδι του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαριανίνας Κριεζή «Τα ήσυχα βράδια», όσοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο, αποχαιρέτησαν την Αρλέτα.
Ένα τραγούδι που, αν και πολλοί έχουν ερμηνεύσει, η Αρλέτα στιγμάτισε με τη φωνή της.

Εξω από το νεκροταφείο, ακόμα μια συγκινητική στιγμή, όταν η τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα αποχαιρέτησε την Αρλέτα παίζοντας φυσαρμόνικα. Όταν ρωτήθηκε, εξήγησε ότι πριν από δυο χρόνια, όταν η Αρλέτα είχε πάει σπίτι της να τραγουδήσουν, την είχε παρακαλέσει την επόμενη φορά να φέρει τη φυσαρμόνικά της. «Της το υποσχέθηκα, αλλά μας έφυγε, γι’ αυτό το έκανα τώρα, με πολύ αγάπη, σεβασμό και υπόκλιση», είπε η κυρία Γιάννα.

«Τον δικό μου θάνατο δεν τον φοβάμαι», είχε πει σε συνέντευξή της. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε από το Α’ Νεκροταφείο, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει ταφή, καθώς επιθυμία της ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί.

Η Αρλέτα άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τρίτη στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Ολγα, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.

«Ήδη έχω κερδίσει τρεις φορές τον “κύριο” που λέγεται θάνατος, τι να πω, νομίζω ότι μάλλον έχουν σωθεί οι φορές μου. Το ότι ζω αυτή τη στιγμή μάλλον είναι θαύμα», έλεγε.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτο: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Σκαμνούλα Πρέβεζας – κάηκαν σπίτια! (pics)