Έρχεται από το μέλλον! Η Ρωσία σχεδιάζει μαχητικό που θα επιχειρεί και στο διάστημα! (Βίντεο)

Λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι επόμενο ρωσικό μαχητικό θα είναι σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονική φαντασίας.

O λόγος για το MIG-41, το οποίο αναπτύσσεται αρκετά χρόνια τώρα και το οποίο θα μπορεί να επιχειρεί ακόμα και στο διάστημα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας (MiG) που σχεδιάζει και κατασκευάζει το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT η έρευνα και η σχεδίαση του PAK DP, ξεκίνησε από την εταιρεία MiG Corporation το 2013. Το PAK DP, MiG-41 είναι η ανεπίσημη ονομασία του, αναμένεται να αντικαταστήσει το παλαιό MiG-31 και όλες τις παραλλαγές του.

Το νέο μαχητικό θα είναι ο πνευματικός διάδοχος του MiG-31, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MiG Corporation, Ilya Tarasenko, ρίχνοντας περισσότερο φως στο αεροσκάφος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

“[Η ανάπτυξη] του βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Θα είναι μια σταδιακή μετάβαση από το MiG-31 στο PAK DA”, δήλωσε ο Tarasenko στο RT στην έκθεση Army-2017 στην πόλη Kubinka.

“Το αεροσκάφος, ωστόσο, δεν θα είναι απλώς ένα εκσυγχρονισμένο MiG-31, θα είναι ένα εντελώς νέο σκάφος, έχοντας την ικανότητα να επιχειρεί ακόμα και στο διάστημα, με νέα όπλα, νέες ταχύτητες και νέα επιχειρησιακή εμβέλεια”, τόνισε επίσης ο Tarasenko.

Αν και το αεροσκάφος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης, θα μπορούσε να βγεί στην παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας του 2020, πιστεύει ο Tarasenko.

“Εξελίσσουμε το αεροσκάφος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έτσι ώστε ο πελάτης μας να αποφασίσει θετικά για την ανάγκη ανάπτυξης του αεροπλάνου… Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το 2025 θα έχει ξεκινήσει η παραγωγή του”, δήλωσε ο Tarasenko στο RT.

Για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, το νέο αεροπλάνο θα πρέπει να μπορεί να πετάξει με ταχύτητες τουλάχιστον τέσσερις φορές από αυτή του ήχου, ανέφεραν νωρίτερα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με δηλώσεις του διάσημου Ρώσου δοκιμαστή πιλότου Anatoly Kvochur. Αν το αεροπλάνο θα φτάσει σε τέτοιες ταχύτητες, είναι πιθανό να διαθέτει, σε κάποιο βαθμό, συστήματα ελέγχου Τεχνητής Νοημοσύνης, για να βοηθάει τους πιλότους να αντιμετωπίζουν τις ακραίες συνθήκες της πτήσης, είπε ο Fabrizio Poli.

“Θα έχουν ενσωματωμένα ορισμένα στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης στο αεροπλάνο, διότι, προφανώς, πετώντας σε αυτές τις ταχύτητες, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι ικανός να σκέφτεται τόσο γρήγορα”, δήλωσε στο RT. “Υπάρχουν πολλές νέες τεχνολογίες που πρόκειται να ενσωματωθούν σε αυτό το αεροσκάφος, αυτό είναι σίγουρο.” 

Το αεροσκάφος μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο και με όπλα λέιζερ, καθώς η Ρωσία διαθέτει πρωτότυπα τέτοια όπλα, σύμφωνα με τον Vladimir Mikheev, βοηθός του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Ραδιο-ηλεκτρονικής τεχνολογίας, ο οποίος πιστεύει ωστόσο ότι τέτοια συστήματα θα ανήκουν σε μαχητικά έκτης γενιάς.

“Τα όπλα λέιζερ θα επιτρέπουν στο αεροσκάφος να αναχαιτίζει τόσο πυραύλους αέρος-αέρος, όσο και εχθρικά μαχητικά”, δήλωσε ο Poli.

Το αν η Ρωσία μπορέσει να κατασκευάσει τέτοιο μαχητικό όπως επιθυμεί, δεν μένει παρά να περιμένουμε να το δούμε στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοβερή αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA – Υποδύονταν τα UFOs για να…

Άτυπος “ψυχρός πόλεμος” Ρωσίας με ΗΠΑ -Νέο περιστατικό στο αέρα

«Κόβει την ανάσα» το F-35 σε αεροπορική επίδειξη στην Γαλλία (Βίντεο)