36 φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο κατέκαψαν όλη την Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εκδηλώθηκαν τριάντα έξι δασικές πυρκαγιές, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι σε εξέλιξη, χωρίς, όμως, να κινδυνεύουν πλέον κατοικίες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 55 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, 2 μηχανήματα βαρέως τύπου, καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου Κορινθίας είναι οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι Μεσσηνίας είναι σε ύφεση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χίνκα, στη Ζίτσα Ιωαννίνων τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Κυκλάδων και για τα νησιά της Σκύρου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σαμοθράκης και Κυθήρων.

Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται και για τους νομούς Έβρου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, καθώς και για τα νησιά Κρήτη, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Διαβάστε επίσης: Μήτκας: με τις ρυθμίσεις για άσυλο θα ξεσαλώσουν οι διακινητές ναρκωτικών!

Μην χάσετε: Κι όμως κάτι συμβαίνει στον Κορινθιακό… Έρχεται η «προφητεία» Βαρώτσου;

Ακόμη: Δείτε τις τιμές στα νέα διόδια της Ιόνιας Οδού