Forbes: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ

Ο Markie Mark είναι και επισήμως… Πλουσιόπαιδο. Ο πρώην ράπερ που έγινε ηθοποιός ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος σταρ του Hollywood φέτος, κερδίζοντας 68 εκατ. δολάρια προ φόρων στο διάστημα 12 μηνών που εξέτασε το Forbes.

Γεννημένος στη Βοστώνη, ο Mark Wahlberg έλαβε τις υψηλότερες αποδοχές της καριέρας του χάρη στις εισπράξεις ταινιών όπως το “Transformers: The Last Knight” και το αναμενόμενο “Daddy’s Home 2”. Το πρώτο μπορεί να συγκέντρωσε την θλιβερή αξιολόγηση του 15% στο Rotten Tomatoes αλλά και τις χαμηλότερες αποδοχές στην ιστορία του franchise, ωστόσο ο Wahlberg δεν χρειάζεται να ανησυχεί –φιξ αμοιβή, σημαίνει ότι επωφελείται ακόμη κι όταν οι ταινίες δεν πηγαίνουν καλά.

Ο Wahlberg εκτόπισε από την κορυφή τον, Dwayne “The Rock” Johnson, ο οποίος βρίσκεται φέτος στη 2η θέση, με 65 εκατ. δολάρια. Ο Johnson, συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας χάρη στους ρόλους του στο “Baywatch” και στο αναμενόμενο “Jumanji”, αυξάνοντας τις αποδοχές του κατά 50 εκατ. δολάρια σε σχέση με το 2016. Ενώ η επαναφορά του διάσημου ναυαγοσώστη Mitch Buchannon στη μεγάλη οθόνη απέτυχε να τινάξει στον αέρα το box office, ο τραπεζικός λογαριασμός του The Rock, παραμένει φουσκωμένος χάρη στον προσοδοφόρο ρόλο του στη σειρά Ballers του HBO –και στη δημοτικότητα του με την οποία ενδεχομένως να κέρδιζε τον Donald Trump αν συμμετείχε στις εκλογές του 2020.

“Μπορώ να δείρω καλύτερα από τον καθένα στον πλανήτη”, δήλωσε κάποτε στο Forbes. “Και έχω τίμιο χαμόγελο”.

Ο Johnson ξεπερνά για λίγο τον συμπρωταγωνιστή του στο “The Fate of the Furious”, Vin Diesel (Νο 3: 54,5 εκατ. δολάρια), ο οποίος είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται 55% χάρη στις αποδοχές του από τη δημοφιλή σειρά ταινιών αλλά και τους ρόλους του στη σειρά ταινιών “XxX”: The Return of Xander Cage και το καυτό sequel της Marvel “Guardians of the Galaxy Vol. 2”. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Adam Sandler (No. 4: 50,5 εκατ. δολάρια) και ο Jackie Chan (Νο. 5: 49 εκατ. δολάρια). Ο Sandler επέστρεψε στη λίστα χάρη στην ιδιαίτερα αποδοτική συμφωνία του με το Netflix, η οποία του επιτρέπει να παράγει τις δικές του ταινίες για την πλατφόρμα. Ο Jackie Chan εξακολουθεί να εισπράττει και στην Κίνα.

Αναλυτικά, οι 20 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί είναι οι εξής:

1. Mark Wahlberg- $68 εκατ.

2. Dwayne Johnson- $65 εκατ.

3. Vin Diesel- $54,5 εκατ.

4. Adam Sandler- $50,5 εκατ.

5. Jackie Chan – $49 εκατ.

6. Robert Downey Jr.- $48 εκατ.

7. Tom Cruise- $43 εκατ.

8. Shah Rukh Khan- $38 εκατ.

9. Salman Khan- $37 εκατ.

10. Akshay Kumar- $35,5 εκατ.

11. Chris Hemsworth- $31,5 εκατ.

12. Tom Hanks – $31 εκατ.

13. Samuel L. Jackson- $30,5 εκατ.

14. Ryan Gosling – $14 εκατ.

15. Ryan Reynolds- $21,5 εκατ.

16. Matt Damon – $21 εκατ.

17. Jeremy Renner – $17 εκατ.

18. Chris Evans – $18 εκατ.

19. Chris Pratt – $17 εκατ.

20. Mark Ruffalo – $13 εκατ.

Το 25% των προσώπων της φετινής λίστας δεν κατάγονται από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τριών αστέρων του Bollywood: Shah Rukh Khan, Salman Khan και Akshay Kumar. Ο Αυστραλός Chris Hemsworth (No. 11: 31,5 εκατ. δολάρια) επέστρεψε στην κατάταξη ως ο μεγαλύτερος κερδισμένος, σε όρους ποσοστού, της λίστας. Ο “Thor” των ταινιών Marvel, είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται κατά περίπου 250% σε σχέση με το 2016.

Οι 20 καλύτερα αμειβόμενοι άνδρες ηθοποιοί συγκέντρωσαν αθροιστικά 720 εκατ. δολάρια προ φόρων στο διάστημα 1 Ιουλίου 2016-1 Ιουνίου 2017. Οι νέες αφίξεις της φετινής χρονιάς αντιπροσωπεύουν το 1/5 της λίστας, συμπεριλαμβανομένου των Ryan Reynolds, Ryan Gosling, Jeremy Renner και Mark Ruffalo. Όπως και ο Hemsworth, οι Renner και Ruffalo οφείλουν μεγάλο μέρος των κερδών τους στους “Avengers”.

Επίσης, οι άνδρες ηθοποιοί με τις υψηλότερες αποδοχές ξεπερνούν τις γυναίκες συναδέλφους τους: οι πρώτοι 10 της λίστας κέρδισαν αθροιστικά 488,5 εκατ. δολάρια, σχεδόν τα τριπλάσια σε σχέση με τα 172,5 εκατ. δολάρια που κέρδισαν οι 10 καλύτερα αμειβόμενες γυναίκες ηθοποιοί. Μόνο τρεις γυναίκες κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια στο διάστημα των 12 μηνών, έναντι 16 ανδρών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χτύπησε» 43,4% εν μέσω θέρους η εκπομπή της Μάγδα Τσέγκου

Τριανταφυλλίδου-Βλάχος: Θα τους δούμε ξανά στη «Μουρμούρα»

Με άρθρο του Βαγγέλη Μαρινάκη – Επανακυκλοφόρησαν «Τα ΝΕΑ»