“Well done” από τους Αμερικανούς για την ελληνική έξοδο στις αγορές

Πάιατ

Θετικό πρόσημο στις ελληνικές προσπάθειες στο χώρο της οικονομίας βάζει ο αμερικανικός παράγων, όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με τον Τζέφρι Πάιατ να υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις. Επιπλέον, η συζήτηση περιείχε θέματα, όπως η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, αλλά και αυτό των ελληνο-τουρκικών σχέσεων.

Η συνάντηση έγινε χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, «στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τις επενδύσεις, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης στο ενεργειακό μέτωπο αλλά και οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Ειδικότερα ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πόσο κρίσιμη και χρήσιμη είναι για την Ελλάδα, η προσπάθεια που γίνεται στο ενεργειακό πεδίο, είτε αφορά το φυσικό αέριο, είτε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είτε τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Σε αυτό το πλαίσιο εξήρε το ρόλο της τετραμερούς (Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου) στον τομέα της ενέργειας», επισημαίνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.

Παράλληλα, «ο κ. Πάιατ επεσήμανε στον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας θετικά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη συμμετοχή Αμερικανών επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση. Επίσης ο Αμερικανός πρέσβης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των εταιρειών της χώρας του για επενδύσεις, όπως αυτές του Ελληνικού και των Ναυπηγείων.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Πάιατ επεσήμανε πως οι ΗΠΑ υπερασπίζονται την καλή γειτονία των δύο χωρών, καθώς θεωρεί πως οι αγαστές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, αποτελούν σε μεγάλο βαθμό, ‘κλειδί’, για την ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή», καταλήγει το δελτίο Τύπου από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι FT επανέρχονται στο θέμα της δικαιοσύνης – Νέες ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μετά την απόφαση υπέρ Κοτζιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τρεις Πακιστανοί, η εταιρία ετοίμων ενδυμάτων και ο Βαρουφάκης

ΑΚΟΜΑ: Κάτι θα ξέρει ο Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θα πιέσει τη Γερμανία και τους εταίρους για το χρέος»