Έκρηξη σε βαγόνι στο μετρό του Λονδίνου – Αναφορές για τραυματίες (pics)

Πανικός στο Λονδίνο το πρωί της Παρασκευής (15.09.2017) όταν σημειώθηκε έκρηξη στο σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό, μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με τις περιγραφές επιβατών, στο πίσω μέρος του συρμού ακούστηκε έκρηξη και το τρένο γέμισε καπνούς και ξέσπασε φωτιά.

Χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι εξερράγη ένα λευκό μπιτόνι, το οποίο και φωτογράφησαν. Το εν λόγω μπιτόνι είναι μέσα σε μια σακούλα του Lidl.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι πολλά άτομα τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη και από τον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν. Υπάρχουν ακόμη αναφορές για επιβαίνοντες με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Ο σύμβουλος τεχνικών θεμάτων Ρίτσαρντ Άιλμερ Χολ, 53 ετών, βρισκόταν στο σταθμό την ώρα του περιστατικού.

«Διάβαζα ήρεμος την εφημερίδα μου και άκουγα ένα podcast και ξαφνικά όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει μπροστά μου στην πλατφόρμα» είπε ο ίδιος στην εφημερίδα Telegraph, και συμπλήρωσε: «Ήταν μια γυναίκα στην πλατφόρμα που μου έλεγε ότι είχε δει μια τσάντα, μια λάμψη και έναν κρότο, οπότε προφανώς και εξερράγη […].

Είδα γυναίκες να κλαίνε και να ουρλιάζουν, στριμώχνονταν στις σκάλες και για να βγουν στους δρόμους. Ορισμένους ανθρώπους τους έσπρωξαν και ποδοπατήθηκαν, είδα δύο γυναίκες να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες από τους τραυματιοφορείς».

Το περιστατικό, έλαβε χώρα στη στάση Parsons Green στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Οι συρμοί στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί και τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Ο σταθμός επίσης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Το μετρό του Λονδίνου τουίταρε ότι υπάρχει ένα περιστατικό στο σταθμό Parsons Green το οποίο και ερευνάται.

Η Αστυνομία από την πλευρά της περιορίστηκε να γράψει στο Twitter ότι «είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό στο Parsons Green. Οι αξιωματικοί είναι σε επιφυλακή, περισσότερα σε λίγο».

Το… βρετανικό ΕΚΑΒ στο ίδιο κλίμα: «Είμαστε στο σημείο μαζί με την αστυνομία. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Είχαμε μια κλήση στις 08:21 και πληροφορίες ότι εκδηλώθηκε φωτία στο σταθμό του τρένο στου Parsons Green. Εχουμε στείλει δύο πυροσβεστικά».

«Είμαι ασφαλής, έτρεξα να σώσω τη ζωή μου στον σταθμό Parsons Green – πολλοί ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν. Δεν είμαι σίγουρη πώς συνέβη, γίνεται λόγος για φωτιά και έκρηξη.»

 

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Γιατρός ανάγκαζε τους ασθενείς του να γλύφουν τα πόδια του!