Έπεσε πύραυλος κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την ώρα που έφθανε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Καμπούλ

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ την ώρα που προσγειώνονταν στο Αφγανιστάν ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά, μετά την εκτόξευση τριών ρουκετών από κοντινή ορεινή περιοχή με στόχο το αεροδρόμιο, που εκκενώθηκε, ενώ ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε στο twitter: «Έχει κλείσει το Baron Hotel στην Καμπούλ. Επιθέσεις με ρουκέτες από τα βουνά. Ο Θεός να μας σώσει.»

Ο Μάτις και ο Στόλτενμπεργκ επισκέπτονται τη χώρα για να συζητήσουν με την ηγεσία της λίγες εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να στείλει κι άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

«Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην εταιρική σχέση ΝΑΤΟ-Αφγανιστάν», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Οι υποψίες των αρχών για τις επιθέσεις στρέφονται στους Ταλιμπάν που έχουν υποσχεθεί να μετατρέψουν τη χώρα σε «νεκροταφείο» για τις ξένες δυνάμεις καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ και 16 χρόνια στο Αφγανιστάν. Μόνον το 60% της επικράτειάς του ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις καθώς τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένου του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» πολεμούν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Μέχρι στιγμής ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη. «Μια ρουκέτα έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο το πρωί. Δεν αναφέρθηκαν θύματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Νατζίμπ Ντανίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδρομή Ισπανών στην Καταλονία: Κλείνουν εκλογικά κέντρα και κατάσχουν κάλπες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απογοητευμένος ο Τουσκ: «Δεν υπάρχει επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit»

ΑΚΟΜΑ: Διχασμός στο Twitter – Οι περισσότεροι… χαρακτήρες φέρνουν τα πάνω κάτω!