“Ανέκρουσεν πρύμναν” ο Φλαμπουράρης: “Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου”

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για το πακέτο Γιούνκερ και την αξιοποίηση του, επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, χωρίς να καταφέρει και πολλά… 

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας» αναφέρει ο δήλωσή του ο υπουργός.
Και συνέχισε:

«Το πακέτο Γιούνκερ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου».

«Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του. Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;», κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Αξίζει να αναφερθεί η πρότερη δήλωσή του είχε ως εξής: «Η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ γιατί χρειάζεται προϋπολογισμό… έχει μια τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan, το πώς θα το κάνεις. Και θέλει για να το εγκρίνεις, θέλει έσοδα – έξοδα να είναι συν για να μπορεί να δίνεται πίσω (το δάνειο)» είχε αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Πάντως να σημειωθεί πως από τα περίπου 15 δισ. επενδύσεων που αναμένονταν πριν από δύο χρόνια μέχρι και φέτος στη χώρα μας η αξιοποίηση Γιούνκερ ανέρχεται μόλις στα 3,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Παιχνίδια Παπανδρέου με την Κεντροαριστερά: Δεν διαλύει το ΚΙΔΗΣΩ