Ανθέλληνες αφαίρεσαν αποτυπώματα των πρώτων ανθρώπινων βημάτων που βρέθηκαν στην Κρήτη! (pics)

Μια απίστευτη κλοπή έγινε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Καστελίου Χανίων. Άγνωστοι έκλεψαν τμήματα των αποτυπωμάτων των πρώτων βημάτων του ανθρώπου, γεγονός που ξεπερνάει τα όρια της παράνομης πράξης και αγγίζει τον ανθελληνισμό!

Πρόκειται για μια ενέργεια με σοβαρές ιστορικές προεκτάσεις καθώς αποτελούσαν στοιχεία όχι μόνο για την ανθρώπινη ιστορία, αλλά και ενίσχυαν σημαντικά την επιχειρηματολογία για το ότι οι Έλληνες είναι γηγενής στον Ελλαδικό χώρο!

Η ανακάλυψη των αποτυπωμάτων στην περιοχή Τράχηλος στην Κίσσαμο, είχε ανακοινωθεί πριν 2 εβδομάδες, προκαλώντας μεγάλη συζήτηση την επιστημονική κοινότητα, καθώς στην ουσία αλλάζει τη γνώση μας για την εμφάνιση του ανθρώπου.

Την απίστευτη κλοπή αλλά και τις φθορές στο χώρο επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ ο ερευνητής Χαράλαμπος Φασουλάς επισκέφτηκε την περιοχή και έκανε αυτοψία.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου.

Σε συνέχεια πληροφοριών που λάβαμε, το μέλος της ερευνητικής ομάδας κος Χαρ. Φασουλάς μετέβη εχθές στην Κίσσαμο και πραγματοποίησε σχετική αυτοψία.

Όντως διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν 10 πατημασιές, από το σύνολο των 40 περίπου που μελετήθηκαν.

Ο κος Φασουλάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και προέβη σε σχετική καταγγελία παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφόρηση.

Το σύνολο της θέσης και συνεπώς των απολιθωμάτων έχει πλήρως αποτυπωθεί από την ερευνητική ομάδα με χρήση λέιζερ και κάθε τμήμα της είναι άμεσα ταυτοποιήσιμο και αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακίνηση τους χωρίς να επισημανθεί άμεσα. Συνεπώς εάν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την πράξη τους αυτή μάλλον ατύχησαν.

Το ΜΦΙΚ καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, που αποτελεί ντροπή για τον τόπο και όλους μας. Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που πιθανά του αναλογεί καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να δράσουν άμεσα, σήμερα για την προστασία του χώρου και των απολιθωμάτων από πιθανές αντίστοιχες καταστροφικές πράξεις και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την επιτόπια ανάδειξή τους, που ήταν και η σχετική βούληση όλης της ερευνητικής ομάδας”.

Η περίεργη υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία, καθώς και από επιστήμονες, ενώ ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, με αφορμή το περιστατικό, έθεσε το θέμα της προστασίας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή, τονίζοντας πως: «Το ζήτημα της ανάδειξης, αλλά και της προστασίας των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα». Τέλος να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν από το sadentrepese.blogspot

Διαβάστε επίσης: Απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη – Στην Κρήτη πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος!