“Αντάρτικο” στην Κυβέρνηση κήρυξε ο Λαφαζάνης για την απαγόρευση συγκεντρώσεων

Δεν θα πειθαρχήσουμε, δηλώνει ο Λαφαζάνης, επικεφαλής του ΛΑΕ σχολιάζοντας την απόφαση της αστυνομίας  να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μακρόν, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η κίνηση του κ. Λαφαζάνη, δηλώνει, ακόμη ότι η διαμαρτυρία που έχει ανακοινώσει για τις 6 μ.μ. απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ καλεί τους πολίτες της Αθήνας «με την συμμετοχή τους να απαντήσουν στην αυθαιρεσία και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο».

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ τονίζει ότι είναι μνημείο αυταρχισμού, δουλοπρέπειας, κυνισμού και αυθαιρεσίας η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, «για την προστασία τάχα του Macron».

Σημειώνει δε ότι η απόφαση «υπονομεύει στην καρδιά τους τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία».

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι «η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να πειθαρχήσει στην κυβερνητική και αστυνομική αυθαιρεσία ούτε πρόκειται να συνεργήσει στην κατάλυση δημοκρατικών δικαιωμάτων τού ελληνικού λαού, κατακτημένων με θυσίες, αγώνες και αίμα – ο αυταρχισμός δεν θα περάσει. Η Ελλάδα δεν πωλείται. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε θα γίνουν σκλάβοι».

Διαβάστε επίσης: Ν. Δένδιας: «Η δική μας κυβέρνηση λέει τα ανάποδα από αυτά που κάνει ο Μακρόν»