Αντιφάσεις από Κουρουμπλή: “Δεν μπορεί να κολυμπήσει κανείς χωρίς μετρήσεις”

Να «μην φέρνουμε την καταστροφή» συνέστησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm αναφορικά με την πετρελαιοκηλίδα που έχει μολύνει τον Σαρωνικό και έχει φτάσει μέχρι το Καβούρι. 

«Είναι πάνω, κατά πάνω, όλα τα συνεργεία. Έχουμε κινητοποιήσει ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα. Και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σκάφος, το οποίο ναυλώσαμε και κάνει δουλειά μέσα στη θάλασσα και όχι στις ακτές. Στις ακτές δουλεύουν τα γνωστά απορρυπαντικά σκάφη» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη χθεσινή δήλωσή του για το μπάνιο στη θάλασσα, προσπαθώντας να ανασκευάσει: «Εγώ είπα ότι έχουμε καλέσει το ΕΛΚΕΘΕ, το αρμόδιο Ινστιτούτο ελέγχου, ήδη με έγγραφο έχω ζητήσει να αρχίσει να κάνει μετρήσεις.

Εμείς είπαμε ότι σε έναν μήνα θα έχουμε το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει. Αλλά, ας περιμένουμε να γίνουν οι μετρήσεις. Χωρίς μετρήσεις δεν μπορεί να πει κανείς αν μπορεί ή δεν μπορεί να κολυμπήσει κανείς».

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς ελέγχων των πλοίων και προανήγγειλε ρύθμιση στη Βουλή για να φύγει η αρμοδιότητα από το υπουργείο Ναυτιλίας και να πάει στον Ελληνικό νηογνώμονα.

«Στο υπουργείο, όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει ένα καθεστώς απαράδεκτο που έχει να κάνει με τη δυνατότητα του ελεγκτή και του ελεγχόμενου, σε ότι αφορά την επιθεώρηση των πλοίων» επισήμανε ο υπουργός και τόνισε:

«Στο νομοσχέδιο, λοιπόν, που έρχεται στη Βουλή έχω διάταξη η οποία διώχνει από την αρμοδιότητα του υπουργείου αυτή την αρμοδιότητα. Την διώχνει, την στέλνει στους νηογνώμονες. Ως εκ τούτου, αυτό είναι μία βαθιά τομή».

Διαβάστε επίσης: Στο αρχείο οι καταγγελίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη για Καμμένο