Βρετανία: Συνέλαβαν 18χρονο για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό – Ψάχνουν συνεργάτες

Οι αρχές συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου έναν 18χρονο, στο πλαίσιο της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο μετρό του Λονδίνου.

«Κάναμε μία σημαντική σύλληψη στις έρευνές μας. Αν και είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει γίνει, η έρευνα συνεχίζεται και το επίπεδο απειλής παραμένει κρίσιμο», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με τον Guardian, μιλώντας για τη σύλληψη του 18χρονου στην περιοχή του λιμανιού του Ντόβερ.

Ο ίδιος αξιωματούχος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή, ενώ σημείωσε ότι θα παραμείνουν εν ενεργεία τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, με επιπλέον ένοπλους αστυνομικούς στους δρόμους.

Η επίθεση –η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία– σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:20 (10:20 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

«Αναζητούμε τους υπόπτους», δήλωσε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Μαρκ Ρόουλεϊ. Η έρευνα έχει σημειώσει «πράγματι πρόοδο», δήλωσε.

«Κάποιος τοποθέτησε αυτό τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο μετρό. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί ως προς το ποιος είναι και για πιθανούς συνεργούς», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Βερολίνο: Πυροβολισμοί σε κλαμπ – 1 νεκρός και 3 τραυματίες